ACB

El Barça venç amb molta autoritat el Gran Canària (64-82)

El Barça, el vigent campió, ha sumat avui amb molta autoritat a la pista del Gran Canària el segon triomf del curs en dos partits a l’ACB i el primer a fora (64-82). La direcció de Calathes, l’encert de Higgins (15) i Kuric (13) i la qualitat de Mirotic, que suma en totes les facetes del joc –34 de valoració amb 12 punts, 16 rebots, el seu rècord, 4 assistències i 6 faltes rebudes–, han estat factors clau en el triomf d’un Barça fi en el tir exterior amb 13/26 en triples i que ha serrat les dents en defensa.

L’equip de Saras, de fet, ha arrodonit l’nici somiat amb 5/6 en triples (3/3 Higgins, 1/1 Hayes, 1/1 Mirotic i 1/2 Laprovittola), bona defensa col·lectiva tallant línies de passada, domini abassegador del rebot i una fluïdesa en la circulació que ha estabornit el conjunt de Porfirio Fisac: 7-23. La rotació del Gran Canària i una certa desconnexió defensiva catalana ha impulsat els locals amb un parcial de 10-0 i s’ha arribat al final del primer quart amb 17-23. El segon parcial ha tingut força menys excel·lències, però el Barça ha recuperat el to defensiu i ha assecat el rival. Kuric, amb 8 punts i dos triples seguits, ha mostrat el camí i el Barça ha arribat al descans amb un prometedor 26-41 –amb un parcial eloqüent de 9-18–que reflectia la diferència de qualitat dels dos conjunts. En aquest segon quart s’ha produït el debut en l’ACB del pivot turc Sertaç Sanli. Un altre dels fitxatges, Hayes, ha estat fi en atac quan ha tingut l’oportunitat de llançar i molt treballador tot el partit en la rereguarda.

Amb orgull, el Gran Canària s’ha acostat a vuit punts amb dues cistelles d’Stevic (35-43), però Calathes, amb un triple, Mirotic, en dues accions al pal baix i Davis, amb un altre triple, han anorreat la reacció i han establert la màxima diferència fins aquell moment amb un parcial de 0-10 (35-53). Fins que Kuric, inspiradíssim, ha clavat un altre triple (38-58). El tercer quart s’ha acabat amb 44-62. La dinàmica ja no s’ha alterat en el darrer període malgrat els intents desesperats del Gran Canària, que mai no ha intimidat.