ACB

La brillant defensa de la Penya ofega el Baskonia (72-61)

Els verd-i-negres ha trobat en el seu joc interior la clau del matx: Brodziansky (17), Willis (15) i Tomic (15)

La Penya, amb la baixa d’última hora de Brandon Paul amb molèsties musculars, ha superat el Baskonia que tenia les baixes de Giedraitis i Peters (72-61).

El Joventut ha saltat amb Ventura sobre Baldwin i Pep Busquets de titular. Ràpidament s’ha vist que els verd-i-negres tenien el partit ben preparat i ha agafat avantatge (20-12). En aquest moment ha debutat Birgander amb la màscara per protegir el nas. Els vitorians, que estaven vivint del triple (4), han remuntat amb un 0-7 abans del final del primer període (20-19). Però la sortida del segon quart ha tornat a ser espectacular en defensa deixant en només 24 punts al Baskonia al descans (35-24).

Al tercer quart Tomic ha donat un cop de puny sobre la taula i ha començat a dominar dins la pintura per donar un màxim avantatge de 15 punts (39-24). Tot i que la Penya ha tingut una fase de problemes en atac amb els titulars a la banqueta, la defensa li ha servit per mantenir la renda perquè el Baskonia no ha estat fi en atac (55-39). La Penya ha agafat un màxim avantatge de 18 punts (69-51).