LEB Or

El dia 1 de la nova era

Bàsquet. Marc Gasol anunciarà a Fontajau (19.30 h) la seva incorporació a l’equip del club que va fundar el 2014 per tornar a situar Girona al més alt nivell

Girona serà notícia aquest vespre a tot arreu, ja que Marc Gasol (2,15 m, 1985) anunciarà que jugarà amb el club que presideix i que va fundar el 2014, amb l’objectiu de tornar a la ciutat en què es va fer gran (2006-08) el bàsquet professional masculí de primer nivell. Hi va arribar sortint del Barça per la porta del darrere i se’n va anar com a MVP de l’ACB. Ara, torna amb un segon títol mundial (2019, ho va ser el 2006), un anell de l’NBA i una projecció internacional que, pel sol anunci de la seva incorporació a la plantilla gironina, situa la ciutat i el país –també la LEB Or– en el mapa basquetbolístic internacional.

L’hora M

Les 19.30 h i Fontajau són les coordenades d’una posada en escena que es preveu multitudinària, amb el pavelló que va idolatrar Marc Gasol fa més d’una dècada entregat a la figura que ha de fer que el bàsquet masculí de Girona torni a la categoria més alta. El traspàs dels Lakers als Grizzlies el 10 de setembre va ser la primera peça de dominó que va fer caure la resta. Retirat de la selecció espanyola a Tòquio, el pivot torna després d’unes setmanes en què s’ha preparat físicament. Ho fa amb 10.000 punts, 6.000 rebots i 2.900 assistències en 891 partits en l’NBA, en què va ser tres cops all-star (2012, 2015 i 2017), escollit millor defensor el 2013 –va ser el primer jugador d’Europa a aconseguir-ho– i campió el 2019.

El president del Bàsquet Girona s’ha entrenat habitualment amb el primer equip de l’entitat i ara, amb ell a plantilla, el club passa a ser un ferm candidat a l’ascens a l’ACB. La seva arribada coincideix amb el pitjor moment de l’equip en la categoria: 2-7 de balanç, amb set derrotes seguides en el segon curs en la lliga.

3
cops ‘all-star’
va ser en 13 anys a l’NBA Marc Gasol, que torna amb un anell i un segon mundial (2019)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)