Lliga femenina

Irati Etxarri, en clau de futur

Lliga Femenina. L’Spar Girona fitxa l’alera pivot, MVP estatal de la lliga, per a les dues pròximes temporades

Irati Etxarri (1,85 m, 1998) és la primera cara nova de l’Spar Girona 2022/23, una temporada per a la qual ja hi ha quatre jugadores més amb contracte en vigor i una gran incògnita per resoldre: què farà Laia Palau? La capitana i el president, Cayetano Pérez, compareixen demà amb els focus sobre el projecte de l’acadèmia que durà el nom de la jugadora i sobre el qual gravitarà la base de l’Uni i quin paper hi interpretarà la barcelonina (1979), en funció de si es retira –en serà la directora esportiva– o si continua un curs més en actiu –un rol més secundari i menys imprescindible en el dia a dia.

L’equip que ve

Etxarri arriba a Fontajau després de quatre temporades de creixement al Cadí i amb un contracte per als dos pròxims exercicis. És el mateix compromís que tenen Rebekah Gardner –l’MVP de la Lliga Femenina, que ha debutat a la WNBA amb les Chicago Sky, va renovar la setmana passada– i Magali Mendy, que per Nadal obria la seva tercera etapa a l’Uni per al que quedava de curs i dos més. Laia Flores i Giedre Labuckiene també signaven per dos anys el 2021 i, per tant, els en queda un, mentre que Binta Drammeh i María Araújo ho feien per aquest que s’ha acabat i un d’opcional. La sueca (1992), una rodamón del bàsquet europeu, té ofertes per marxar i podria anar a la lliga italiana, on va jugar el curs 2017/18. A més de per la Lliga Femenina, amb l’Araski i l’Uni, també ha passat per la francesa, l’alemanya, la russa, la turca, l’hongaresa –dos equips en dos anys– i la letona. La gallega (1997), en canvi, només ha d’estampar la signatura en la pròrroga del seu contracte.

L’arribada d’Etxarri és en clau de futur perquè, d’una banda, la seva progressió ha tocat sostre a la Seu d’Urgell, on arribava fa quatre anys des de Vitòria, i, de l’altra, l’Uni s’assegura una peça fonamental en l’àmbit estatal els pròxims anys –internacional en les categories de base, ja va debutar amb la selecció absoluta.

Sisena de la lliga regular en valoració (16 de mitjana), novena en punts (14) i cinquena en rebots (8), sent la millor estatal en aquests rànquings; va ser designada la millor jugadora de l’Estat de la competició –Gardner és l’MVP–, a més de la millor alera pivot. Compartirà posició amb Araújo i, si el club pot fitxar un relleu de Reisingerová que sigui comunitària, Kennedy Burke es quedarà per jugar d’alera. “Serà important en els esquemes de l’equip, l’avalen aquestes últimes temporades, en què ha estat una de les millors jugadores de la lliga i de les més ben valorades i, per tant, continuem fem passes fermes cap a la construcció de la nova plantilla”, diu Pere Puig, l’arquitecte de la plantilla 2022/23, per a la qual també ha de fitxar el relleu de Julbe i una exterior que pugui jugar d’1 i de 2, més enllà de si Palau continua o no.

Salamanca i València

Roberto Íñiguez (1967) continuarà entrenant l’Avenida les tres pròximes temporades, si el contracte que ahir ampliava amb l’equip de Salamanca es compleix. El tècnic vitorià en tenia un més i ahir signava la renovació per als dos següents, la setmana després de guanyar la seva segona lliga femenina des que va fitxar pel club castellà –abans va ser campió amb el Ros Casares (2012) i l’Uni (2015)– i amb qui ha disputat les dues últimes finals a quatre de l’Eurolliga (segon i tercer).

Alba Torrens (1,91 m, 1989) és el primer fitxatge del València per al pròxim curs. El conjunt taronja, botxí de l’Uni en les semifinals de la lliga les dues últimes temporades i que té Leticia Romero, Ángela Salvadores i Raquel Carrera amb contracte en vigor, renovarà l’australiana Rebecca Allen i ja havia anunciat que no compta amb dues de les seves interiors, Laura Gil i Celeste Trahan-Davis. Torrens, sis cops campiona de l’Eurolliga, ve del Iekaterinburg, amb qui jugava des del 2014. Abans ho va fer al Galatasaray (2011-14) i a l’Avenida (2009-11) després de passar pel Segle XXI i el Celta.

LA INCÒGNITA

L’Uni ha convocat per demà una roda de premsa amb Cayetano Pérez i Laia Palau
Irati Etxarri
Alera pivot 1,85 m
Pamplona (Navarra)
26/7/1998 23 anys
Trajectòria
2016-18 Araski (LF)
2018-22 Cadí la Seu (LF)
Lliga Femenina 2021/22 (*)
Punts 13,2
Tirs de dos 49,7% (162/326)
Triples 18,6% (8/43)
Tirs lliures 70,9% (61/86)
Rebots 7,9
Assistències 1
Minuts 29:16
Partits 31
Valoració 15 (*) 26 partits de lliga, 1 de copa i 4 de ‘play-off’ (quarts de final i semifinals)
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)