Eurolliga

Clàssic europeu a Belgrad

El Barça disputa una semifinal històrica (21 h DAZN) contra el Madrid en el quart duel entre tots dos equips en una Final Four

Torna el públic després de la pandèmia amb 15.500 espectadors a les graderies

En l’última edició disputada a Belgrad el 2018, que va guanyar el Madrid de Donic, el Barça va acabar quart per la cua (11-19) i l’Efes, el vigent campió, cuer destacat (7-23). Les coses, però, han canviat tant que si hi haguessin descensos l’Efes no hauria viscut la seva hegemonia en els últims anys. La Final Four d’aquest any és molt oberta, però és obvi que el Barça, el líder destacat de la lliga regular, té una oportunitat immillorable en un Stark Arena que tindrà una pressió brutal amb 15.500 espectadors. El duel entre el Madrid i el Barça és el setè ja de la temporada, amb un balanç de 5-1 per als de Jasikevicius, que han guanyat els cinc últims. El Madrid no arriba teòricament en un moment òptim, però el fet que Pablo Laso faci una dècada que és al capdavant de l’equip i que tingui jugadors que han passat per una Final Four molts cops com ara Llull, Rudy, Hanga, Tavares... el fa temible. Els blaugrana van arribar dimarts a Belgrad, ahir es van entrenar a la mateixa hora del partit (21 h DAZN). La pressió, però, de no haver de fallar i de tenir l’MVP de la competició dona al Barça cert avantatge. Jasikevicius no s’ha endut cap dels joves que han participat en la competició i haurà de descartar dos jugadors. Higgins ja està recuperat, com ha demostrat a l’ACB tenint minuts, però evidentment no està al 100 per 100. Però la seva presència és clau. Xiula Lamonica, Belosevic i Difallah.

Laso desempat amb Bové

Qui va ser durant 34 anys el fisioterapeuta del Barça, Toni Bové, deixarà de ser avui, junt amb Pablo Laso, l’única de les tres persones que han disputat els tres partits entre el Madrid i el Barça d’Eurolliga. El primer duel el va disputar Pablo Laso com a jugador en la semifinal del 1996 a París en aquella eliminatòria del tap de Vrankovic. Després va venir la semifinal de Londres, el 2013, i la tercera va ser el 2014 amb la desfeta a Milà amb la derrota 100-62 contra el Barça que dirigia per Xavi Pascual.

LES DADES

2.000
aficionats
del Barça seran a Belgrad; del Madrid en seran 1.500, i les que han tornat les ha comprat Olympiacòs.
5
triomfs
del Barça contra el Madrid dels últims 6. Abans del primer triomf culer el Madrid n’havia guanyat 11.
4
eurolligues
ha guanyat Jasikevicius amb Maccabi (2), Barça i PAO. Com a tècnic, dos Final Four però sense títol.

L’Efes defensa la corona europea

L’Efes debuta en la semifinal (18 h DAZN) contra un Olympiacòs que arriba com a equip revelació aprofitant també l’exclusió dels equips russos com ara el CSKA, que podria haver deixat un dels dos equips fora dels quatre millors. Els grecs només tenen tres jugadors amb experiència a la Final Four, com són Printezis, Sloukas i Papanikolaou, mentre que els turcs mantenen un any més la seva base i tenen fins a 10 jugadors que han estat en les últimes tres edicions. Aquesta temporada els dos equips s’han vist les cares dues vegades amb un triomf per a cada equip. Els turcs van guanyar a Turquia de manera còmoda, mentre que a Atenes un triple de Sloukas va enfonsar els turcs. S’enfronten dos entrenadors com són Bartzokas i Ataman amb molta experiència a Europa.

Mirotic agafa el relleu de Micic amb l’MVP

Mirotic va rebre el guardó de mans de Zeljko Obradovic (actual tècnic del Partizan. El montenegrí ha tingut unes mitjanes de 16,6 punts, 5,1 rebots i 19,4 de valoració superant altres estrelles de la competició. Mirotic va ser escollit en el cinc ideal juntament amb Larkin, Mike James, Vezenkov i Tavares. Un cop li van donar el trofeu van projectar un vídeo en què el felicitaven, entre d’altres, els seus pares o el seu amic, el futbolista Antoine Griezmann.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)