LEB Or

El Girona guanya l’Estudiantes (60-66) i puja a l’ACB

Girona torna a l’ACB el curs 2022/23 després de la victòria en el partit decisiu contra l’Estudiantes, marcat per l’estat físic de Marc Gasol, que era dubte fins a última hora i que acabava amb 11 punts, 8 rebots i 27 de valoració, és l’MVP. Els vermells, molt inferiors en el rebot des de l’inici (38-26), han anat per davant quasi tot el partit i guanyaven de catorze a 1:14 per acabar el tercer quart (43-57), però acabaven atacant amb els pivots a nou metres perquè l’Estudiantes mossegava. També el Girona als últims minuts, amb cap dels dos equips amb bonus i Franch tancant la final a 8,4 segons de tir lliure (59-66).

L’energia F

Maxi Fjellerup és qui trenca el gel a l’inici, després de dues possessions fallades a cada costat, amb el 0-3, els primers dels seus 7 punts a l’inici (4-9 a més de Gasol en transició). El primer triple col·legial, de Faggiano a 4:16, posa per davant l’Estudiantes (12-9) i és Jawara també de 6,75 m qui replica acte seguit, abans que Sargatal canviés tot el cinc inicial de cop menys Franch a 2:40. Sàbat completa la rotació i, cap a dins amb l’esquerra (14-15) i amb la dreta (14-17) fa que amb la suspensió de Vecvagars la diferència torni a la màxima (14-19).

Costa més

Vecvagars amb dos triples seguits obligava Epifanio a aturar el partit a 6:37 per la mitja part (20-28), moment en què Gasol torna a pista. Vila de tres obria el segon quart (14-22) i després de tres cistelles fàcils de l’Estu 20-22 –Dos Anjos a dues mans– entre l’aler letó i Jawara la diferència s’enfilava a la barrera psicològica (20-30) abans que Fjellerup entrés per Stürup a 4:21 i els titulars tornessin a coincidir al parquet. Dee, amb menys d’un segon, per rebre i armar el braç feia de servei de fons el 30-34 amb que es tancava la primera meitat, amb tres triples i tres cistelles de dos (28-34 Fjellerup després de temps mort de Sargatal) del Girona al segon quart i 19-12 rebots (7-11 al cèrcol vermell). Gasol, 2 punts en l’únic tir en 13:47.

De tres en tres

Gasol en la primera acció del tercer quart es jugava el primer u per u (30-36) però seria Fjellerup, substituït per Stürup el danès fa la quarta en un tres i no res– qui aguantava els vermells en atac: 32-40 i 35-42 abans i després de seure. Gasol a 3:30 per acabar el tercer quart encenia Fontajau amb cistella després de falta de Martín (35-45, temps mort madrileny) i amb l’addicional establia una nova màxima. Fjellerup també anotava amb acció continuada (37-49).

El tercer triple de Vecvagars el responia de seguida Beirán (42-52 al seu vuitè intent del cap de setmana) i Sàbat amb el defensa darrera el bloqueig recuperava els 13 (42-55). L’Estudiantes ja defensava tot el camp i més enllà del límit, i Dos Anjors (47-57) rebaixava la màxima establerta pel capità del Girona en suspensió (43-57) i es menjava la última pilota del tercer quart (47-58).

Encallats

Beirán de tres era l’únic que anotava en els tres primers minuts de l’últim quart i la següent acció, de Martín, acabava amb temps mort del Girona quan Gasol ja s’esperava per sortir (52-58 a 6:48). El president quan s’esgotava la possessió feia els primers punts dels gironins a 6:20 (52-60) però Beirán havia afinat la punteria: 55-60. Fjellerup a 2:05 feia la segona cistella dels vermells al darrer quart (58-62). Gasol amb la pilota botant tres cops sobre el cèrcol feia la tercera (58-64) a un minut i mig i un altre ofensiu de l’Estudiantes (onzè) donava dos tirs lliures a Nacho Martín a 1:01 (59-64)