NBA

L’NBA retira “de forma permanent” el número 6 en honor a Bill Russell

La llegenda dels Celtics Bill Russell serà honrat per l’NBA i per totes les seves franquícies

L’NBA i l’Associació Nacional de Jugadors de Basquetbol (NBPA) van anunciar ahir dijous que honraran la fantàstica carrera de l’11 vegades campió de l’NBA i llegenda dels Boston Celtics, Bill Russell, mort el 31 de juliol passat als 88 anys, en retirar de forma permanent el número 6 en tota la competició. La lliga pretén rendir tribut a un dels jugadors més grans de la seva història, reconegut tant pels seus moltíssims èxits dins de la pista, com pel seu compromís social fora d’ella, ja que més enllà de ser un jugador excel·lent, Bill Russell també serà recordat per combatre el racisme als Estats Units.

“L’èxit sense precedents de Bill com a jugador i com a activista pioner pels drets socials mereix ser honrat d’una manera única”, va assegurar Adam Silver, comissionat de l’NBA. “Retirar el número 6 de manera permanent ens assegura que la transcendència de Russell sempre serà reconeguda”.

A més, tots els jugadors portaran aquest any un pegat en honor a Bill a la seva espatlla dreta, i totes les pistes lluiran la silueta d’un trèvol amb el número 6 al lateral proper a la taula d’anotacions. Boston, per part seva, té previst també un homenatge especial en els seus uniformes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)