Europeu

Clàssic de l’era moderna

Bàsquet. Espanya i França juguen a Berlín (20.30 h, Telecinco) la final de l’europeu, com fa onze anys, quan ja hi eren Rudy, Scariolo i Collet

La selecció espanyola busca el seu quart títol continental, a Berlín (20.30 h, Telecinco) en la final d’un torneig que va començar a l’ombra de les grans favorites, Sèrbia, Eslovènia o Grècia, liderades per estrelles de l’NBA com Jokic –va caure a vuitens–, Doncic i Antetokounmpo –a quarts– respectivament. És la novena final de l’estiu per a la FEB, present en nou campionats.

L’equip de Scariolo, artífex un cop més de la conjunció de les individualitats, ara sense els Gasol –retirats després dels Jocs– ni Ricky Rubio, lesionat, Lorenzo Brown (MVP a semifinals amb 29 punts en el 96-91 contra Alemanya) n’és el relleu un cop nacionalitzat al juliol; vol superar un altre cop la selecció francesa com el 2011. Fa onze anys Pau Gasol i Juan Carlos Navarro van superar els bleus que liderava Tony Parker (98-85) en un antecedent del qual continua Rudy Fernández a la pista i els tècnics Collet i Scariolo –tots dos al càrrec des del 2009–. L’entrenador italià ha disputat cinc finals en deu campionats, només ha perdut a Londres 2012 contra els EUA i a més del mundial (2019) surt a la foto dels tres europeus (2009, 2011 i 2015). El 2013 Espanya va ser bronze, amb França campiona a Eslovènia.

Willy Hernangómez i Rudy Gobert a dins i Brown i Thomas Heurtel a fora, els duels que poden desequilibrar la final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)