ACB

Potència catalana en l’ACB

Bàsquet. ACB. El Barça vol recuperar el títol; la Penya i el Baxi Manresa, certificar un nou curs històric, i el Bàsquet Girona, que obrirà la competició contra el Madrid, ser la gran revelació

Amb els representants catalans Álex Abrines (Barça), Quino Colom (Bàsquet Girona), Tyson Pérez (Baxi Manresa) i Joel Parra (Joventut) –l’únic campió d’Europa present– com a bandera, Catalunya tornarà a tenir un paper transcendental en l’ACB d’enguany. Tot i que hi havia representants de quasi tots els clubs, no n’hi ha hagut de l’Unicaja, que avui juga la prèvia de la FIBA Champions League contra el Den Bosch belga.

El Barça vol recuperar el títol ACB, el Joventut i el Baxi Manresa volen repetir una temporada històrica com el curs passat amb les expectatives molt altres en les dues entitats, mentre que el Bàsquet Girona, tot i ser debutant i tenir com a objectiu la permanència, mira cap amunt per intentar donar la sorpresa i colar-se amb els grans. L’ACB va tenir ahir el tret de sortida a la seu d’Endesa a Madrid. Un dels punts forts del curs serà, sens dubte, la copa del Rei, que enguany se celebrarà a Badalona amb l’amfitrió Joventut.

Avui el Barça i la Penya han marxat cap a Sevilla, on demà s’enfrontaran en la semifinal de la supercopa ACB, el primer títol en joc a nivell espanyol després de la disputa de la Lliga Catalana. L’altra semifinal serà entre l’amfitrió Betis i el Madrid.

LES XIFRES

350
partits
es disputaran en directe per Movistar durant la temporada ACB. La plataforma té encara dos anys de contracte.

LA FRASE

Aquest curs jugarem amb més ritme, al contraatac, jugarem més ràpid, vertical i en transició
Àlex Abrines
3
dies
diferents tindrà la primera jornada ACB, que començarà dimecres i acabarà divendres. El cap de setmana, 2a jornada.
7
àrbitres
catalans: Alcaraz, Aliaga, Perea, Padrós, Oyon, Fernández Carretero i Baena. El director és Martín Bertran.

Noves regles per millorar el joc ràpid

La lliga començarà amb dos canvis importants. El prioritari és que l’àrbitre no haurà de tocar la pilota quan surti fora o hi hagi una violació en camp defensiu. Quant a l’instant replay, es dona més protagonisme als entrenadors, que tindran ara dues peticions. Si tenen raó en la seva sol·licitud, no gastaran la petició. Els àrbitres revisaran bàsicament els dos últims minuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)