ACB

‘Chapeau’ a Sevilla, però la clau és Fontajau

Bàsquet. ACB. El triomf del Bàsquet Girona a la pista del Betis treu pressió, però on s’ha de fer fort és a casa

Victòria balsàmica per refermar el camí a seguir. Victòria clau perquè és contra un rival directe i a domicili que li dona un valor doble. Una victòria per treure pressió i trencar la dinàmica. Però sobretot una victòria col·lectiva: Marc Gasol no pot fer-ho tot sol. El pivot de Sant Boi està mantenint un nivell de joc alt i, de moment, és a pista una mitjana de 25:21 minuts per partit, en què acredita 13 punts, 5,2 rebots i 20,8 de valoració amb un quasi 60% en tirs de dos i un 40% en tirs lliures. L’arribada d’Oriola ha de servir, com a mínim, perquè no es focalitzi tota la defensa en el seu joc, però el que ha de ser determinant per als d’Aíto és el joc col·lectiu. És cert que Marc Gasol va ser el més valorat del matx a la pista del Betis, però la clau va ser que fins a cinc jugadors van sumar, i molt: Fjellerup (20 de valoració), Taylor (19), Garino (17) i Miletic (14).

La posició de base

La direcció del Bàsquet Girona és a les mans de Quino Colom; se’l va fitxar com a base titular i s’espera que aporti la seva experiència i qualitat per dirigir l’equip. Però amb les jornades Aíto està repartint molt els minuts, i pràcticament el base andorrà i Josep Franch, que a priori era segon base, juguen el mateix: 17:05 i 16:27 minuts de mitjana respectivament. Qui també s’està guanyant la confiança d’Aíto és Pol Figueras en el seu debut ACB, en què necessita encara temps per consolidar-se i entendre què vol el tècnic i què necessita l’equip, després de ser un dels més destacats el curs passat en la LEB Or.

Caldrà fer convocatòries de dotze

Pierre Oriola ja s’està entrenant amb l’equip. Aíto ja va avisar que no es precipitaran a donar-li entrada, però si està bé no trigarà a estar entre els dotze escollits. Això sí, amb l’arribada del de Tàrrega el Bàsquet Girona haurà de fer convocatòries perquè són tretze jugadors. Aleksandar Bursac té contracte temporal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)