Eurolliga

Arrenca la festa de l’Eurolliga

Bàsquet. L’Spar Girona comença el camí per la màxima competició europea en una pista on ja va guanyar el curs passat contra un rival molt físic amb fitxatges de primer nivell

Comença la festa de l’Eurolliga! L’Spar Girona, que ja en va tenir un tastet en l’eliminatòria prèvia contra el Villeneuve francès, arrenca el camí en l’elit del bàsquet europeu en una de les pistes amb més pedigrí de l’Eurolliga: la Salle François Mitterrand, amb capacitat per a 3.000 espectadors, que converteixen el pavelló en una olla de pressió. De fet, l’Uni ja hi va jugar i va guanyar el curs passat, a la pista del Landes (71-80), tot i que després va cedir a Fontajau. El tècnic, Bernat Canut, que ahir va saber que Galve pateix una ruptura completa del lligament encreuat anterior (LCA) del genoll dret, s’enfrontarà contra un rival que encara no ha començat la lliga francesa, ho farà el cap de setmana contra el Tolosa. El Landes va vèncer el seu últim amistós contra La Vendéenne (77-70).

Tolo, contra el Landes

Serà un partit especial per a la pivot de l’Spar Girona Marianna Tolo, que torna allà on va jugar el curs passat. A la seva gran plantilla s’han sumat dues jugadores de primer nivell, la nigeriana Evelyn Akhator i Kristen Mann, que potencien encara més el nivell del Landes. Canut fa una radiografia del rival d’avui: “És un equip que manté un bloc similar al de l’any passat, amb la incorporació de Mann per Tolo, que els dona molta versatilitat perquè és una quatre i mig i juga de cara; el Landes és un altre equip francès com el Villeneuve, molt físic, que ens dificulta poder generar espais.” Canut explica l’exigència i la il·lusió que suposa ser a l’Eurolliga: “Ja hem de girar full a l’eliminatòria prèvia, ara ja som a l’Eurolliga i hem d’estar preparades per anar a pistes calentes; hem d’aconseguir que cada cop tinguem més minuts bons que no pas dolents per evitar situacions com les que ens van passar en l’eliminatòria prèvia. Anem a una pista molt maca, on hi ha un gran ambient, tenim responsabilitat, però hem de gaudir de tot això.”

Les coneixem i sabem el que és jugar en aquella pista, on ja vam guanyar el curs passat
María Araújo
JUGADORA de l’SPAR GIRONA
El fitxatge de Mann els permet jugar amb molta versatilitat i sobretot jugar molt de cara
Bernat Canut
TÈCNIC DE L’SPAR GIRONA
Igual que en l’eliminatòria prèvia, és un altre equip francès, un rival físic, que va al contacte, i això ens dificulta generar espais
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)