ACB

L’efecte Kameron Taylor

Bàsquet. ACB. L’escorta, que va jugar cinc minuts de somni en l’últim quart a Granada amb 6/6 en tirs de camp i que va rebentar el partit, s’ha integrat perfectament a l’equip, al club i a la ciutat

La màgia de Kameron Taylor il·luminant el Bàsquet Girona en un últim quart per emmarcar a Granada i liderant un equip cada vegada més coral i menys dependent de Marc Gasol, que continua resultant òbviament imprescindible, segueix donant alegries a l’equip d’Aíto García Reneses en el curs del seu bateig a l’ACB. Amb 6/6 en tirs de camp en els primers cinc minuts del quart (5/5 de dos i 1/1 en triples) i dues assistències, Taylor, jugador polivalent i gran defensor de perímetre, com va reiterar diumenge marcant Renfroe –un dels referents del Granada–, va contribuir amb brillantor ni més ni menys que amb 17 dels 32 punts del seu equip en un últim quart (18-32 de parcial davant dels andalusos, que acumulen nou derrotes seguides) per emmarcar que va servir per certificar la quarta victòria seguida (78-92) i la cinquena en sis partits, rècords que fa només un mes i mig semblaven utòpics en un equip en construcció que pecava d’irregularitat i que necessitava millorar.

Els números de Taylor en el partit –22 punts, 3 rebots, 2 assistències i 20 de valoració– certifiquen una de les seves actuacions més completes i amb més incidència en el resultat final. La seva valoració en el debut en la lliga contra el Madrid va ser mes alta (26), però no va servir per sumar el triomf contra el campió. Taylor, que tenia més núvies l’estiu, va recuperar protagonisme a l’Estrasburg, on va acabar el curs cedit pel Maccabi. En el conjunt d’Israel, al qual va arribar amb un bon cartell –14,3 punts, 5,3 rebots i 3,4 assistències a Hamburg– va tenir l’oportunitat de jugar l’Eurolliga però no va acabar de fer eclosió, amb un rol jeràrquic molt diferent al que té a Girona.

Un home de vestidor

Els intangibles de Taylor sumen i molt. No tan sols en les seves tasques defensives –1,6 recuperacions per partit–, sinó en la capacitat d’integració al grup i a la vida, aspecte en què la seva trajectòria anterior a Europa –Hongria, Alemanya i França– és un pòsit sempre positiu. Contràriament al perfil individualista clàssic d’altres jugadors nord-americans, Taylor fa pinya i diuen que és un tros de pa. No li dol signar autògrafs amb els més petits ni participar en activitats. Entre les seves aficions, a banda del bàsquet, destaca que li agrada jugar a les bitlles.

Ara toca el Barça

El següent repte és majúscul. Dissabte visita Fontajau el Barça, que arribarà dos dies després d’haver afrontat el clàssic en l’Eurolliga a Madrid. En la primera volta, al novembre, el Girona va competir al Palau: 72-69.

LES XIFRES

14,2
punts
en 17 partits –el 7è millor de l’ACB–, amb una mitjana de 27,07 minuts per enfrontament

BON CARÀCTER

Taylor, del qual diuen que és un tros de pa, suma en el vestidor gironí fent pinya
2,4
assistències
completa per partit, cosa que demostra que també té una visió de joc prou bona
3,8
rebots
acredita l’exterior nord-americà, un jugador amb una bona capacitat de salt

Sis victòries, l’última gran ratxa gironina

L’última gran ratxa del bàsquet gironí masculí a l’ACB la va viure l’Akasvayu Girona amb sis triomfs en lliga regular en les últimes sis jornades de la temporada 2007/2008 abans de jugar el play-off com a vuitè classificat. Un epitafi de nivell abans de la desaparició. En les quatre primeres jornades, curiosament, també havia encadenat quatre triomfs. El setè triomf seguit no va arribar perquè el Joventut va derrotar l’Akasvayu a Badalona en el primer partit del play-off de quarts de final. En el segon duel, el Girona s’hi va regirar en el seu comiat per sempre més de Fontajau en un partit en què Gasol va excel·lir –44 de valoració–. En el tercer va quedar eliminat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)