ACB

Bàsquet. ACB

‘Spirit of Badalona’

L’afició de la Penya es bolca en el cubà Lázaro, un sensellar per a qui recapten 418 euros després que el 2019 ajudés amb la seva trompeta el club a reviure

Els Dimonis Verd-i-negres i Pareja volen que la història no quedi aquí i li estan buscant un futur millor

Hi ha històries en el món de l’esport que superen les vivències més fantàstiques de la vida. Dignes d’una pel·lícula de Hollywood. I una d’aquestes va passar diumenge a Badalona. Si fa quasi 93 anys una colla d’amics va fundar l’Spirit of Badalona, el que després seria la Penya, nou dècades després un altre grup de joves ha portat el mateix esperit de passió i il·lusió d’aquella colla a l’extrem que volien aquells valents: fer esport però utilitzar el bàsquet com a exemple de vida. I això a Badalona es nota. Aprofitant el boom que ha viscut la ciutat amb la copa, un aficionat actiu verd-i-negre, Sergio Pareja, va proposar buscar un home que el juny del 2019 va aparèixer amb la seva trompeta per animar Laprovittola i companyia a fer tornar a somiar l’afició després de flirtejar amb el descens. Explica Pareja que van començar a fer una crida per les xarxes: “Vam penjar el vídeo del 2019 on es veia l’home amb la trompeta i que el buscàvem. Vam rebre un missatge d’un seguidor del Barça que ens va comentar que li sonava haver-lo vist per la Barceloneta, el vaig buscar i el vaig trobar. Li vaig ensenyar el vídeo de fa quatre anys i em va confirmar que era ell.” Es diu Lázaro, és un sensellar que viu en una tenda de campanya, que va amb un carro amb tot el que té a la vida. Això sí, encara amb la trompeta. És el nou ídol de l’afició. Un altre seguidor de la Penya, un altre malalt que és valencià i que viu la seva passió per la Penya des de Newcastle, Ferran Salavert, va sortejar una samarreta de la Penya dels anys 90, els anys gloriosos, i per participar-hi havies de pagar un euro. Van recaptar 418 euros que li aniran donant progressivament (40 euros al mes). Amb el repte assolit, ara se’l vol ajudar socialment i la lluita continua amb molta gent bolcada com la penya Dimonis Verd-i-negres, exemple de positivisme i actius de la Penya. A més, els jugadors han regalat la samarreta a Lázaro i, tot i que no volen dir el nom, és base i del planter, conscient que la Penya va més enllà del bàsquet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)