Lliga femenina

ANNA CRUZ

BASE DEL BARÇA CBS SANTFELIUENC

“Ha estat la bomba com hem jugat”

Anna Cruz, que ja ha aixecat dues copes, afronta el repte amb un Barça CBS que ha estat la gran sorpresa en el seu debut a l’elit

Anna Cruz (Badalona, 27/10/1986) s’ha convertit en una de les grans sorpreses del Barça CBS Santfeliuenc, l’equip revelació de la Lliga Femenina que s’ha colat en el seu debut en la categoria a la copa de la Reina. La blaugrana, que venia amb els dubtes de com aguantaria als seus 36 anys ser una peça fonamental, ha demostrat que està a un nivell alt. Cruz afronta una nova edició del torneig del KO que ha guanyat en dues ocasions amb el Rivas de Madrid.

Déu-n’ni-do, la temporada que està marcant, amb 25:29 minuts de mitjana amb 6,3 punts, 4,2 rebots i 3,3 assistències?
Estic molt contenta perquè no sabia com respondria davant el repte. Estic molt agraïda a l’Isaac Fernández perquè m’ha respectat en tot moment els descansos. Això sí, no m’he perdut ni un sol entrenament ni un partit. M’he sentit físicament molt bé i això també ha ajudat que pogués donar el màxim.
Això vol dir que tenim Anna Cruz per estona?
No sé quanta estona però queda clar que amb la temporada que he fet sé que vull continuar jugant. Tinc la il·lusió, l’ambició i la fam per continuar fent coses importants i ajudar en el que pugui el club i les joves.
Acaba contracte?
Sí.
I li agradaria continuar?
Ha estat una temporada perfecte. L’ambient a la plantilla ha estat increïble, hem estat com una família i l’altre dia parlava amb l’Isaac Fernández i li comentava que havia aconseguit una cosa que feia temps que no em passava, que és que cada dia que he anat als entrenaments hi he anat amb ganes i amb un somriure. L’Isaac ha gestionat el grup perfectament. Això és bastant significatiu.
La primera volta que van fer va ser impensable tenint en compte que eren debutants?
Ha estat la bomba, el que hem fet i com hem jugat. Vam sorprendre tothom. Crec que vam fer una pretemporada molt bona i vam començar a un nivell físic i col·lectiu superior al de la resta que va ser determinant per segellar el que era el nostre objectiu, que era la permanència. Cal dir que les peces estrangeres que es van incorporar van encaixar perfectament i les nacionals de l’equip també han madurat. Va ser un còctel perfecte.
Això sí, ara la sensació és que els falta una mica de benzina i que se’ls està fent llarg aquest tram final?
Hem de fer un darrer esforç. S’ha de tenir en compte que ja teníem una plantilla curta i a això hi hem de sumar que l’Itzi [Itziar Llobet] va haver de deixar l’equip i encara vam quedar més coixes. Estem supercontentes per l’Itzi i pel fet que s’estigui normalitzant que puguem ser mares i tinguem els drets que ens pertoquen, com ha de ser. Però amb una plantilla curta l’esforç del cinc titular ha estat molt gran i potser sí que ens falta l’energia que teníem al principi. Però ho hauríem signat tots. L’arribada de l’Adriana Pujol ens ha anat bé per dosificar minuts, però quan ha arribat l’equip ja estava amb una marxa menys que a la primera volta.
El factor pavelló Juan Carlos Navarro ha estat decisiu.
Hi ha hagut molta il·lusió entorn de l’equip i l’afició que segueix l’equip. A més, crec que hem estat un mirall per a totes les nenes i nens del planter que ha de ser el nostre motor.
Han encadenat set derrotes en els últims nou partits, l’última dolorosa a Saragossa, de 40 punts. I ara el Perfumerías Avenida?
La copa ens la prenem com un premi perquè és el que és. És clar que en un torneig com la copa sempre pot passar de tot i no fa gaire vam competir fins al tercer quart contra el Perfumerías, tot i que al final vam perdre de 17 punts. Hem de saltar a la pista a donar el màxim i si això ens serveix per donar guerra, genial. La lògica és que el Perfumerías Avenida ens guanyi perquè hauríem de jugar 40 minuts al màxim. Però que quedi clar que no anem a Saragossa de vacances.
Com veu la copa?
Crec que està molt oberta. És cert que l’Uni arriba amb baixes, però a vegades comences un torneig tan curt amb bona dinàmica i les jugadores fan un pas endavant i es motiven. El València està a un nivell alt, el Perfumerías sempre és allà i el Saragossa està en bon moment i juga a casa. Crec que està més oberta que mai.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)