Més bàsquet

BÀSQUET / LEB OR

Una resposta com cal

Partit completíssim del Girona, que retroba el seu joc i el tast de la victòria

Excel·lent en defensa, va jerarquitzar el partit i mai va cedir la iniciativa

Sinanovic va ser la boia d'un rival que, amb el pas dels minuts, es va apagar

Ricard Casas
ENTRENADOR DEL GIRONA FC
«Hem fet el que havíem de fer. Ells tenen molta energia i talent. Hem sabut portar bé i en tot moment el tempo del partit»
«[El segon quart] És normal que, durant un partit, sempre hi hagi algun moment de davallada. Estic content del treball en defensa i del sacrifici de tot l'equip»
«Sabíem que havíem de compensar la seva alçada i ho hem sabut treballar bé»
Paco Aurioles
ENTRENADOR DEL CLÍNICAS RINCÓN
«Hem donat moltes facilitats al rival i hem fallat en totes les línies. Som un equip que, per la seva joventut, es descentra quan no surten les coses. Hem de ser més regulars»

El pòsit d'agror que flotava en l'ambient va volatilitzar-se ahir al migdia en terres malaguenyes. El Girona va demostrar que tenia ganes de rescabalar-se de la desfeta de dimecres i va exhibir contra el Clínicas Rincón la millor cara, la de la intensitat i la concentració constant. El rival i el públic van resistir la primera tibada de l'equip visitant només de començar, però no la segona, després de la mitja part. A poc a poc, es va anar diluint en la teranyina defensiva que els de Ricard Casas van teixir i, ja sense arguments col·lectius sòlids i víctimes de l'ansietat, van fer tots la guerra pel seu compte. Un mal negoci contra un grup que carburava com un bloc –cinc jugadors van anotar dobles dígits– i en què cadascú va posar el seu gra de sorra per embutxacar-se un triomf que torna a situar-los amb un balanç igualat (5-5).

Sinanovic.

Sense Lima, el bosnià era l'home a aturar i el Girona s'hi va esmerçar. Middleton feia la defensa d'anticipació de llibre i, quan podia rebre, el 2x1 era automàtic. Anul·lat el pivot, els locals van col·lapsar-se i això els va fer cedir terreny. Ni els canvis ni un temps mort demanat per Aurioles van frenar una inèrcia favorable a l'equip gironí (6-19 al final del primer parcial). Era difícil fer-ho pitjor en atac –el Clínicas va fer 3/16 en tirs en els primers deu minuts–, i l'inici del segon quart va variar la decoració. Lorenzo i Sinanovic, que fins i tot va fer un triple, van començar a aparèixer en la zona i l'aposta per una zona 2-3 –menció especial per la intensitat de Zamora i Almazán– va incomodar molt els atacs gironins. En aquesta fase, la feina d'Ortega va impedir que el timó del partit canviés de mans a la mitja part (34-38).

El pas pels vestidors va ser revitalitzant per a uns i nefast per als altres. L'equip va centrar-se i va recuperar tota l'energia de l'inici, cosa que li va permetre fins i tot dominar el rebot. L'esperit de Zamora aguantava els seus (44-48, 25'), però no va ser per gaire temps. La defensa local no funcionava ni tan sols quan es va reinstaurar la zona que tan bé li havia anat en el segon parcial i, sota la batuta d'un Canals magistral i Ortega i Middleton fent estralls a la zona, l'equip va tornar-se a distanciar (47-58, 28'). El Clínicas Rincón centrava el joc d'atac en Sinanovic i per això Middleton va intentar treure'l del partit amb un frec a frec en l'inici de l'últim quart. Això va crispar molt el públic de Torre del Mar –insistien que el de Queens mereixia l'antiesportiva–, però sobre el parquet no va generar cap reacció.

Els joves talents locals volien remuntar com fos i amb celeritat, però això els va carregar de massa ansietat i els va portar a prendre males decisions i a seleccionar pèssimament els tirs. Tot plegat no va fer res més que facilitar la feina al Girona, que, a partir de Kedzo (12 punts en el darrer quart) i els tirs lliures de David Navarro, va posar el llacet a una victòria que deixa en pur accident el que va passar fa cinc dies a Fontajau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)