L'Assignia venç amb un cistella de San Miguel en l'últim moment

El bases manresans, més Slokar i Grimau, van ser els homes clau

Jaume Ponsarnau
TÈCNIC DE L'ASSIGNIA
«Satisfet per la victòria i l'esforç, però insatisfet per millorar les coses que encara falten per ser competitius; ens falta millorar molt en defensa conceptualment, perquè no ens trobin tants tirs fàcils»
«Just abans de la reacció el públic ens ha animat i no castigat; això ens ha servit per tirar el partit endavant»

El Nou Congost va recuperar ahir el somriure, després d'uns 40 minuts de joc molt intensos que van acabar amb victòria en l'últim moment de l'Assignia contra el Lagun Aro. Rodrigo San Miguel va agafar la pilota amb menys de 5 segons per acabar i més enllà de la línea de tres va penetrar amb tot cap a dins i va deixar anar una bomba que ballava al voltant del cèrcol per acabar entrant i deixar el 75-74. Un bàsquet que val el segon triomf consecutiu.

Els manresans van començar amb ganes de tornar a agradar els seus. San Miguel ensenyava galons i deixava clar que si l'Assignia havia de recuperar les sensacions de la temporada passada, havia de ser ell el que ensenyés el camí. Amb un 10-2 en els primers cinc minuts, les coses pintaven bé, però en un moment, tot aprofitant desequilibris defensius abismals dels locals, el Lagun Aro, sense gaire esforç va tornar el parcial (16-14). Els visitants començaven a prendre la mida a l'Assignia i els problemes de consistència i confiança dels manresans es van accentuar en el segon període, en què no van anotar cap punt en els primers 7 minuts, deixant que el Lagun Aro agafés la iniciativa fins a un preocupant 19-32. Al final s'arribava al descans amb un 28-40 que no ajudava a fer pujar els ànims.

Com les d'abans.

La segona meitat del partit va recordar el l'Assignia que el Nou Congost té present. El Manresa de la defensa desorganitzada però combativa, dels atacs agressius amb final feliç i, aquest cop sí, de les cistelles in extremis de Grimau, San Miguel, Dani López i, ara també, Slokar. Després que l'Assignia remuntés el partit amb coratge durant tot el tercer i quart període, s'arribava als darrers 2 minuts de joc cinc a sota (59-65) després d'un triple de Salgado. El base dels visitants va obrir un concurs de perímetre en que s'hi van afegir Slokar, López, un altre cop Salgado, Baron, San Miguel i posteriorment Tskitixvili a només cinc segons (73-74). San Miguel, però, encara no havia dit la seva.

Segon triomf seguit, que no serveix per sortir del descens però que confirma el canvi de dinàmica