Més bàsquet

BÀSQUET / ACB

Un novembre ennuvolat

De sis partits, el Barça n'ha perdut tres; l'any passat, en aquest punt de curs, sols havia encaixat una derrota

Dijous contra el Cibona (0-5 en l'Eurolliga) toca reaccionar, pendents del concurs de Navarro

Després d'un inici de curs brillant, amb els títols de la Lliga Catalana, la supercopa, i el triomf històric contra els Lakers, el novembre no està sent un mes propici per als interessos del Regal Barça. En sis partits, els de Xavi Pascual han encaixat tres derrotes, contra el Fenerbahçe, el Montepaschi i el Caja Laboral, i dues han arribat de manera consecutiva, a Siena i Vitòria. Un fet que no havia passat en tot el curs passat, al marge de la final de l'ACB, que va acabar amb un inesperat revés (0-3).

Aquelles tres derrotes seguides contra el Baskonia van ser l'excepció d'una temporada en què els de Pascual mai no van ensopegar dos cops seguits i van deixar el llistó molt alt. Sempre, després d'una derrota, van reaccionar immediatament i, fins i tot, van encadenar una ratxa espectacular de 25 victòries consecutives, entre la lliga i l'Eurolliga. A més, l'any passat, en aquest punt de temporada, el Barça només havia encaixat una derrota (67-65 a la pista del Gran Canària en l'ACB), mentre que ara ja n'ha patit quatre (dues en l'ACB i dues en la competició europea). Unes ensopegades que, a hores d'ara, no suposen danys irreversibles, però que, especialment en el cas de l'Eurolliga, sí que redueixen el marge d'actuació. La classificació per al Top 16 no perilla, però no es poden cometre més errors pensant en la primera plaça del grup, que atorgaria, sobre el paper, un sorteig més favorable amb vista a la segona fase. En aquest sentit, en els dos pròxims partits europeus, dijous a Zagreb contra el Cibona i la setmana que ve al Palau amb el Cholet, el triomf és imperatiu. Entremig els blaugrana jugaran diumenge contra l'Assignia.

Dubte a hores d'ara.

Aquests tres pròxims compromisos han de servir per retrobar sensacions positives, i el Barça també confia recuperar Navarro. De moment, però, l'escorta continua sent dubte per jugar dijous a la pista dels croats, on l'equip tindrà el suport del president Sandro Rosell. Els blaugrana van tornar ahir als entrenaments amb una doble sessió i ho van fer sense la Bomba, que segueix el seu tractament de recuperació de la lumbàlgia aguda que arrossega. L'evolució de la lesió marcarà si podrà reaparèixer ja dijous o si es perdrà el tercer partit consecutiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)