Més bàsquet

BÀSQUET / LEB OR

Tornarà a Lleida fent d'entrenador

Berni Álvarez dirigirà el CBT al Barris Nord, pavelló on va disputar-hi quatre cursos com a jugador local

Berni Álvarez
ENTRENADOR DEL CB TARRAGONA
«Va ser una època molt maca, sobretot els dos primers anys. Vam ser el primer equip de la història de l'ACB que aconseguia ficar-se al play-off el mateix any que s'estrenava en la categoria. L'afició gaudia amb nosaltres i el pavelló sempre estava ple. Era una autèntica festa. Realment, aquell any vam tenir un equip molt bo»
«L'últim any que vaig jugar-hi, quan ja estàvem a LEB, va ser més fluix, la gent ja no estava tan motivada i es va perdre l'escalf de l'afició. A l'equip hi havia massa veterans, però, com a mínim, vam aconseguir salvar l'any. Igualment en guardo un bon record»
167
partits
en quatre anys el converteixen en el tercer jugador que ha disputat més partits en el club.
874
pUNTS
són el total de punts aconseguits per l'aler en el club del Segrià en competició regular.

L'actual entrenador del CB Tarragona portarà el seu equip fins al pavelló Barris Nord, on dissabte, a tres quarts de nou del vespre, s'enfrontarà amb el CE CIP Lleida. La intenció dels visitants serà obtenir la tercera victòria de la temporada aprofitant que els ànims i la confiança de l'equip han millorat considerablement després de derrotar, encara que fos per la mínima, a l'UB La Palma (80-79). Per la seva banda, els de la Terra Ferma intentaran trencar la ratxa de tres partits consecutius perduts i que li donen un balanç de quatre partits guanyats i sis de perduts que els situa desens en la taula.

Un club amb passat ACB.

El Club Esportiu Lleida Basquetbol va ser fundat l'estiu del 1997 i, en un principi, disputava els seus partits al pavelló Onze de Setembre, però quan el 2001 l'equip va aconseguir l'ascens a l'ACB, va haver de construir a marxes forçades el pavelló Barris Nord per adaptar-se a les exigències de la categoria. Els de ponent van mantenir-se en l'elit del bàsquet durant quatre temporades consecutives fins que el 2005 van baixar a LEB. El Lleida que es trobarà enguany Berni Álvarez, està entrenat per José María Raventós i es recolza, principalment, en la impressionant tasca de tres homes: Dwayne Curtis, un autèntic monstre del rebot, Héctor Manzano i Tahiry Mohamined són els homes més valorats del club.

Berni, l'ex-Lleida.

Més enllà del futur immediat dels dos equips, el desplaçament fins a la capital del Segrià portarà molts records a Berni Álvarez, ja que l'exaler va lluir al llarg de la seva trajectòria com a jugador la samarreta blava durant quatre anys. La seva relació amb l'equip de ponent es divideix en dues etapes separades en el temps, la primera va dur-lo a jugar durant tres temporades a la màxima categoria estatal, a l'ACB. Aquest període, precedit per la seva estada al Pamesa València, es va estendre des del 2001 fins al 2004. La segona etapa tot just va durar un any i va ser la temporada 2007/2008, quan els de Lleida ja havien descendit de categoria a LEB.

Berni Álvarez, nascut a Reus l'agost del 1971, ostenta, encara ara, el títol de tercer jugador que ha disputat més partits amb el Lleida amb un total de 167 matxs. La marca de Berni a l'equip només la superen Jaume Comas, que actualment juga al CB Prat de LEB Plata, que va disputar un total de 313 partits i Berni Tamames que en va fer 182.

Una plantilla de luxe.

Durant els anys que Berni va estar al Lleida va tenir l'oportunitat de compartir vestidor amb jugadors de gran qualitat, entre els quals cal esmentar el tigre de Sants, Roger Esteller, amb qui va coincidir la temporada 2003/2004 abans que l'ex-Barça se n'anés al Gran Canària abandonant el vaixell lleidatà just l'any de la seva enfonsada a LEB; Alberto Angulo, que va militar-hi del 2002 al 2004 després de sis temporades al Madrid; en el seu primer i segon any a Lleida Berni va coincidir amb Roger Grimau abans que l'escorta iniciés la seva etapa al Barça; Manel Bosch, un dels jugadors més il·lustres que han passat pel Barris Nord després del seu pas pel club (2000-2003) l'entitat va decidir homenatjar-lo retirant la seva samarreta, la que duia el número 12; Johnny Rogers va jugar-hi dos anys, tot just el curs posterior a guanyar l'Eurolliga amb el Panathinaikòs BC; i The Big Hustle, Michael Ruffin, que va estar-hi entre el 2002 i el 2003 en la que va ser la seva primera incursió professional al bàsquet europeu. Ruffin, encara en actiu, està fent uns discretíssims números a l'Obradoiro CAB.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)