Més bàsquet

Jaume Ponsarnau

Entrenador de l'Assignia Manresa

«No he vist perillar mai la meva feina»

EL NEGUIT
«M'ha costat dormir, tot i que sempre he sentit el suport del club»
MOLTA FEINA A FER
«Encara ens queden aspectes del joc per millorar si volem salvar la categoria»
MÉS FITXATGES?
«Ara per ara ni ens plantegem aquesta possibilitat. Anem a totes amb el que tenim»

—Després que va dir que per fi podien treballar amb l'equip que volien han arribat dues victòries consecutives...

—«Sí, per fi hem pogut tenir una mica de continuïtat, sense haver de pensar en qui ha de marxar i qui arriba. Canviant la peça de Cusworth per Slokar tenim l'equip que volíem, i això és comença a veure en els resultats i en el joc.»

—Tot i aquestes victòries, no se'l veu especialment content...

—«Content sí que n'estic, i molt! No estic satisfet. Tot i que el joc de l'equip ha millorat, encara ens queden aspectes del joc per millorar molt si volem salvar la categoria.»

—Quins són aquests aspectes?

—«Hem de millorar molt l'aspecte mental i la defensa. El segon ve condicionat pel primer. Ens costa molt ser regulars en els partits, podem tenir períodes de més de 20 punts i de menys de 10 en el mateix partit, cosa que fa que perdem la possibilitat de guanyar en molts. En la defensa, més que la intensitat, ens falta acabar de polir fonaments que ens fan desgastar més del compte i acabem donant tirs massa clars als rivals.»

—Està passant una mica la història al revés. En les anteriors temporades l'equip començava la temporada guanyant per baixar el rendiment cap al final...

—«Sí, evidentment, les lesions de Llorca i Román i el canvi del Brian ens han condicionat molt en aquest aspecte.»

—Creu, doncs, que aquest any l'equip trobarà el seu millor joc cap a meitat de temporada?

—«Això esperem. Com he dit, l'equip encara està una mica lluny del nivell que sabem que pot donar.»

—També ara, en els moments de màxima necessitat, l'equip ha començat a guanyar els partits en el darrer quart i remuntant, tot al contrari també que en anys anteriors...

—«Doncs sí, i això ens demostra que els jugadors no han abaixat els braços i que estan 100% compromesos amb el projecte. En aquests instants alguns jugadors han fet un pas endavant de responsabilitat i hem tingut la sort que ha sortit bé.»

—Ha vist en algun moment perillar el seu càrrec?

—«En tot moment he sentit el suport del club. La meva feina no l'he vist mai perillar, però sí que haig de reconèixer que m'ha costat dormir per la responsabilitat de veure que les coses no acabaven de sortir.»

—Creu que si en aquests dos partits hagués sortit creu enlloc de cara, ara vostè continuaria entrenant l'equip?

—«No en tinc cap mena de dubte que sí; com he dit, l'afició ha mostrat els seus dubtes, però el club sempre m'ha donat la confiança per poder treballar amb calma.»

—Alguns jugadors estan rendint per sota del nivell esperat. Com es treballa amb ells per intentar recuperar-los?

—«Tots els jugadors tenen la nostra màxima confiança. En els casos en què el jugador està passant una mala situació, el que intentem fer és donar-li el màxim suport, interessar-nos per la seva situació i no treure-li confiança en els partits.»

—És plantegen algun altre canvi?

—«Ara per ara ni ens plantegem aquesta possibilitat. Anem a totes amb el que tenim.»

—Sigui sincer, en què estan pensant més, en el Regal Barça, rival d'aquest cap de setmana, o en el del Granada, rival del següent?

—«Doncs ho seré. Nosaltres sempre pensem en l'Assignia Manresa. Ara mateix ens toca arreglar tantes coses que gairebé només podem pensar en nosaltres mateixos, per millorar tot el que ens farà un equip més competitiu.»

—Amb quasi una quarta part de la competició disputada, es veu capaç de dir on estarà aquest any la barrera de victòries per a la salvació?

—«Haig de dir que ens ha sorprès el bon inici d'alguns dels equips que ens esperàvem que estarien en les posicions de la nostra lliga. Alguns com ara el Lagun Aro i el Valladolid, a més, crec que tenen un equip i un joc molt ben treballats... Ara toca atrapar algun d'aquests que tenen una victòria més que nosaltres i que altres anys no havien arrencat amb tan bon peu.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)