Més bàsquet

BÀSQUET / EUROLLIGA

Una victòria necessària

Ricky, que ja va brillar a Vitòria, confirma la recuperació a Zagreb i guia el Barça al triomf

Ingles (16 punts) també fa un pas endavant arran de les baixes i el joc interior fa la resta

Xavi Pascual
TÈCNIC DEL REGAL BARÇA
«Hem estat molt bé, especialment en defensa, excepte algunes jugades individuals de Bogdanovic, i hem jugat amb bon ritme, bones transicions i amb velocitat»
«També hem tingut bones accions en el bloc i continuació i estic satisfet perquè hem donat 21 assistències; aquesta és la identitat del nostre joc»
«Vull donar tot el meu suport a un club amb la història i la tradició del Cibona»
Ricky Rubio
BASE DEL REGAL BARÇA
«Era important recuperar sensacions; crec que tots els jugadors hem fet un pas endavant»
48 punts van sumar els pivots blaugrana, dominadors a la zona contra un Cibona que viu una greu crisi econòmica

El Regal Barça va recuperar sensacions a Zagreb, tant en l'apartat col·lectiu (21 assistències) com, sobretot, en l'aspecte individual. Jugadors com ara Ricky, Grimau, Fran, Ndong i Morris necessitaven una dosi de confiança, i ahir la van obtenir contra un Cibona orgullós i amb talent, però inexpert (22 anys de mitjana) i lluny del nivell dels blaugrana. Un equip croat que, a més, va afrontar el partit amb la baixa d'última hora del base Stipcevic, amb febre, i, per acabar-ho d'adobar, immers en una greu crisi econòmica i institucional. Un escenari i un rival (cuer i ara ja desnonat amb 0-6) que el conjunt de Xavi Pascual, tot i les absències importants de Navarro, Mickeal i Basile, no podia desaprofitar per tallar la ratxa de dues derrotes consecutives i acostar-se al Top 16-

El Barça va fonamentar el triomf en la defensa, però també en la recuperació d'alguns dels seus signes inequívocs d'identitat, com ara el joc col·lectiu, l'efectivitat en el bloc i continuació amb els pivots (amb Ricky i Fran d'exemple paradigmàtic), les transicions ràpides i una bona circulació de pilota (aprofitant, no ens enganyem, la feblesa defensiva dels croats). Tot i això, també hi va haver algun però. Hi va haver de nou fases d'irregularitat i va faltar l'encert en els triples (4/15), però ho va compensar l'aclaparador domini interior –48 punts entre Morris (15), Fran (14 i 7/7 tirs), Ndong (10) i Lorbek (9).

L'hegemonia dels pivots blaugrana (excepte Perovic, que no va jugar ni un minut) va ser un fet des del salt inicial. Ingles (9 punts) també va arrencar endollat, i el Cibona, inferior dins la zona, ho va provar sense sort des de fora (0/6 triples). Un escenari que va conduir els blaugrana a dominar el partit a pler (13-28). Els primers triples croats –2 de Delas i un de Bogdanovic–, però, van desactivar l'avantatge (27-36), i el Barça, malgrat mantenir-se al davant amb un actiu Roger (36-44 en el descans), va oferir símptomes d'haver abaixat un pèl el pistó defensivament parlant. Bogdanovic (un altre cop el millor dels seus amb 26 punts) i Radosevic (14) ho van aprofitar després de la represa per situar un inesperat 47-51, però va tornar Ricky –jugant amb un Sada molt actiu en la intendència (7 rebots i 5 assistències– i va dir prou. Parcial de 2-11 i tornada a la tranquil·litat (49-62), amb el del Masnou amo absolut del partit, confirmant la recuperació apuntada a Vitòria i fent de tot. Anotant (18 punts), recuperant pilotes (4) i, sobretot, fent rutllar tot l'equip, amb una bateria interior que se'n va fer un tip. Un escenari davant del qual el Cibona va claudicar.

Tres minuts de silenci

El pavelló Drazen Petrovic va emmudir durant els tres darrers minuts del segon quart. Tres minuts de silenci, amb tot el públic dempeus, és la manera com l'afició del Cibona fa sentir la seva inquietud per la greu situació econòmica que passa l'històric club croat, i que amenaça fins i tot la seva continuïtat. El Cibona arrossega un deute al voltant dels deu milions d'euros i els jugadors, amb problemes per cobrar, han donat un mes de marge per trobar solucions. Fins i tot l'alcalde de Zagreb està intervenint per trobar una via de sortida i evitar la possible desaparició d'un històric del bàsquet continental, dos cops campió d'Europa als 80.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)