Més bàsquet

BÀSQUET / LEB OR

El Girona acredita el millor atac de la lliga després de deu partits

Demà rep a Fontajau el Múrcia, que té la segona millor defensa

A punt de traspassar el primer terç de curs, el Girona no es pot queixar de com li van les coses. Té un bagatge equilibrat (5-5 de balanç) i està posicionat en zona de play-off, amb un coixí força còmode respecte del pou. Una de les raons per entendre el bon inici és l'efectivitat. En deu jornades, els de Ricard Casas acrediten el millor atac de la LEB Or (82,6 de mitjana), i això que no ha jugat cap pròrroga. El repte és mantenir aquest to demà contra un dels dos grans favorits a l'ascens, el Múrcia. «Serà un partit exigent en què hem d'estar preparats per fer un pas endavant i millorar en aspectes del joc, com ara el rebot i detalls en atac», va dir el tècnic gironí.

El rival de demà (12.15 h) sobresurt sobretot més pel treball defensiu que per l'ofensiu, tot i tenir un gran arsenal en atac. És a dia d'avui la segona millor defensa (69,4), només al darrere de l'Obradoiro (61,9). El Girona, més discontinu en el seu rendiment defensiu, és el cinquè que més en rep (80,3). «Es tracta d'una defensa consistent, grossa i que treballa en bloc. No hi ha gaires espais i això dificulta la circulació de la pilota», va etzibar el preparador.

Més enllà del potencial del rival, el tècnic està pendent de la lumbàlgia que té Levi Rost, que no li ha permès treballar al mateix ritme que els seus companys aquesta setmana. Eric Jiménez és l'única absència assegurada. En l'aspecte positiu, el públic de Fontajau podrà veure en acció l'últim fitxatge, Thiago Labbate, que tindrà els seus primers minuts.

Injecció de diners.

L'Ajuntament de Girona ha donat el vistiplau aquesta setmana a la renovació del conveni de col·laboració que té amb el Sant Josep i l'Uni Girona per l'exercici 2010/11. A efectes pràctics, els primers ingressaran 100.000 euros i els segons, 40.000 a partir del gener. A part, el consistori també es fa càrrec de totes les despeses generades de la utilització del pavelló de Fontajau. Les quantitats aprovades són les mateixes que durant la temporada passada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)