Tercer triomf seguit de l'ADT, que resol el partit sense brillantor

El rival va saber incomodar-lo i no va respirar tranquil fins al final

Mateo Rubio
ENTRENADOR DE L'ADT
«Hem dominat més en el marcador que en el joc. No hem fet un bon partit»
«Tenim dret a tenir un partit amb mal feeling, a no estar gaire fins. Però això és un toc d'atenció»
«Sempre he dit que el Guadajalara és un bon equip. Juga a batzegades, no et permet el lluïment i fa que et costi entrar en el partit. I així ha estat»

Hi ha dies en què el fons és el més important. I és el que va fer ahir l'ADT que, en un dels partits més grisos del curs, va saber serrar les dents i assolir una victòria –la tercera seguida– que li permet consolidar-se a la zona alta de la taula. Ja advertia el dia abans Mateo Rubio de la perillositat del rival i, a l'hora de la veritat, el Guadalajara li va donar la raó. Els manxecs van ser un equip enganxós i lluitador que, si bé va anar gairebé sempre per darrere en el marcador, no va llançar mai la tovallola.

Amb l'alè al clatell.

Ja d'entrada, l'ADT va voler agafar el timó del partit, imposar el seu estil. L'equip estava fi de cara al cèrcol, però li faltava continuïtat i els seus errors –9 pilotes perdudes fins a la mitja part– el rival els sabia penalitzar, convertint-los en bàsquets fàcils al contraatac o en transició. És per això que, tot i tensar un parell de cops la corda en el primer quart (17-11, 20-13), no hi va haver manera d'escapolir-se en el resultat. A la mitja part, el rival continuava a tocar (43-38), i això que estava negat des de 6m75 (0/9 durant els dos primers quarts).

Després de la represa, els locals van sortir molt intensos i, comandats en atac per la línia exterior –grans minuts d'encert de Viñas i, sobretot de Guirao–, van obrir un petit forat (55-46, 25'), que al final del tercer període ja havia superat la barrera dels deu punts (61-50). Feia tota la sensació que el darrer parcial podria ser plàcid, però res més lluny de la realitat. El Guadalajara va anar retallant diferències fins a fer entrar neguit a l'ADT (73-70, 36'). L'equip, tot i no tenir el seu millor dia, no es va descompondre i el lideratge de Marco va ser cabdal en els darrers minuts per no patir més del compte. Encara que no sigui jugant bé, aquesta val igual.