Més bàsquet

BÀSQUET / ACB

Ingles guanya galons

L'aler (21 punts) té un gran debut al Palau i col·labora decisivament per decantar el derbi

L'Assignia continua fent passos endavant però no pot fer trontollar un Barça rocós en defensa

Xavi Pascual
ENTRENADOR DEL REGAL BARÇA
«Hem estat francament sòlids en defensa»
«Ingles ha debutat amb nota a casa, jugant amb tranquil·litat i sense que el condicionessin els problemes de faltes, i Lorbek ha estat la nostra referència interior; tots dos han fet un gran partit»
«Perovic està treballant molt bé, però els seus companys també; avui l'únic problema és que el seu entrenador no l'ha fet jugar; ha estat una decisió tècnica»
Jaume Ponsarnau
TÈCNIC DE L'ASSIGNIA MANRESA
«Contra un rival de tanta envergadura com és el Barça, ens havíem plantejat fer un pas endavant en l'aspecte mental i penso que l'hem fet tot i que hem de continuar treballant per ser més competitius»
«També hem anat al rebot defensiu i hem estat bé al darrere excepte el segon quart, que hem donat a Ingles el pam que necessitava; marxem satisfets però no contents; perquè no hem guanyat»
Jordi Grimau, amb molèsties lumbars, va jugar minvat, i Morris va patir una forta contusió al braç

Les absències exteriors estan obligant Joe Ingles a acaparar un protagonisme inesperat en el seu aterratge al Palau i l'australià està responent a la perfecció. Ho va fer dijous a Zagreb i ahir va repetir, assumint els galons de líder ofensiu (21 punts) del Regal Barça en un derbi un pèl insípid, sobretot per la sensació de superioritat dels blaugrana a partir del segon quart. Un Barça que en va fer prou amb la seva solidesa defensiva (que va provocar baixos percentatges i 22 pèrdues a l'Assignia) i la feina interior de Lorbek (11 punts i 12 rebots) i Fran (10 i 6) per controlar la situació. Això sí, els triples continuen sense entrar (6/24 ahir, amb Ingles com a únic clarivident, amb 4/6). Morris només va jugar vuit minuts per culpa d'una forta contusió al tríceps esquerre (no sembla, però, res greu) i Perovic, per segon partit seguit, es va quedar en blanc per decisió de Pascual.

L'Assignia, per la seva banda, continua fent passos endavant, sobretot defensivament, però és evident que la lliga dels de Jaume Ponsarnau és una altra. I més si, per acabar-ho d'adobar, també el persegueixen les lesions. Orfes d'un referent com Montañez, Jordi Grimau va donar l'ensurt d'última hora, amb una lumbàlgia que el va deixar clavat tot just abans del matx. Al final va poder disputar el duel però minvat, i l'Assignia també va trobar faltar puntals com ara San Miguel i Gladir, desactivats pel Barça. L'empenta de Llorca i Slokar van estirar del carro, però en el segon temps el pivot va desaparèixer.

El Barça, amb Ingles amb dues faltes en dos minuts, va fe-se fort a dins, agafant vuit rebots més (7 d'ofensius) en el primer quart (17-12). Va ser, però, el retorn de l'australià en el segon parcial el que va posar fi a la resistència d'un Manresa que ja les passava magres per anotar (3/13 tirs d'inici). Ingles va anotar 11 punts gairebé consecutius (amb 3/3 triples) i l'equilibri es va trencar definitivament (34-22 i 41-29 al descans), amb Slokar (12 punts) massa sol.

La sequera ofensiva es va instal·lar després de la represa (2-3 de parcial als prop de cinc minuts de joc), però això no va alterar gens la correlació de forces. Ni tampoc que el Barça fallés 8 triples seguits ni que els de Ponsarnau fessin seu el rebot (-7 al descans i +3 al final del partit). Només es van poder acostar un cop fins a 10 punts (55-45). Ingles, Roger i Ndong van tornar disparar el Barça, que va arribar a guanyar de 21 (68-47).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)