Més bàsquet

BÀSQUET / NBA

Les exigències del guió

Andrew Bynum progressa, però en té encara per uns vint dies

Lesionat Ratliff, l'abús en el minutatge de Pau no s'aturarà

A Los Angeles ni tan sols poden dir que són quatre gats, a sota els cèrcols. No, són dos i mig, i encara gràcies. El retard continuat en la recuperació d'Andrew Bynum –intervingut en un genoll a l'estiu– està fent que, juntament amb els problemes, també de genoll, de Ratliff, els minuts que han de jugar Lamar Odom i, especialment, Pau Gasol en aquest inici de curs estiguin molt lluny de ser els més recomanables. L'equip esperava Bynum fa tres setmanes –en les tres últimes temporades i aquesta ja s'ha perdut 113 partits de 263 possibles, un 43%–, però el cert és que tot just ara ha començat a fer exercicis amb contacte, més enllà de l'1x1 i que no tornarà abans de 20 dies. Phil Jackson, molest, notava dilluns que el pivot s'havia d'haver fet operar just acabada la temporada, i no en ple estiu com va fer.

El cansament sí que existeix.

«Has de governar el teu cos i la teva energia de manera que estiguis segur de fer el que cal per ser efectiu durant tots aquests minuts», explicava Pau Gasol. En plata, no fer esforços inútils, no anar sempre al màxim. El català, per exemple, va jugar tots els minuts llevat dels dos últims del primer quart en l'enfrontament contra els Pacers –el darrer abans del jugat aquesta matinada passada a Memphis. Els seus dos minuts de descans els va jugar el debutant Caracter, mentre que els 8 que va descansar Odom els van cobrir Walton, Artest i Barnes, aquests dos últims, alers forts. L'equip va perdre, i Pau, igual com contra els Bulls dos partits abans, no va estar fi –«cansat», va reconèixer Phil Jackson–. En els últims tres partits, el pivot de Sant Boi ha jugat més de 44 minuts i enfrontant-se amb Joakim Noah, Al Jefferson i Roy Hibbert, sempre amb final ajustat. Disputats i amb dues derrotes, contra els Jazz (102-96) i els Pacers (92-95), amb Hibbert fent 24 punts i 12 rebots jugant només 34 minuts.

Tot i el cansament reconegut i la necessitat de dosificar, Pau encara és el millor en eficiència de la lliga (30,1) amb 21,5 punts (55%), 11,9 rebots, 4,1 assistències i 1,9 taps. Ara bé, no és possible mantenir aquest ritme ni aquestes prestacions si del que es tracta és d'arribar en condicions al play-off.

EL JOC INTERIOR

Pau Gasol
39,1 (17)*
Lamar Odom
34,9 (17)
Theo Ratliff
8,4 (8)
Luke Walton
7,1 (9)
Derrick Caracter
6,9 (14) *minuts i, entre parèntesi, partits jugats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)