BÀSQUET / NBA

De derrota en derrota

Quart enfrontament perdut de manera consecutiva pels Lakers

Pitjor els va als Blazers, que ja acumulen cinc desfetes seguides

«Hem d'assolir el three-peat avui?» Kobe Bryant mostrava així la seva escassa preocupació per la quarta desfeta consecutiva dels Lakers (13-6), aquesta a Houston (109-99) un fet que no passava a l'equip des de l'abril del 2007, quan Pau Gasol encara jugava als Grizzlies. Més greu que això i que, per primera vegada en la seva carrera com a tècnic, Phil Jackson hagi viscut una ratxa com aquesta, són els problemes físics (abductor) del pivot català.

A poc per acabar el tercer quart, Gasol abandonava el partit i marxava cap als vestidors amb Gary Vitti. Va tornar al parquet, ja amb el darrer quart en dansa, però els locals ja havien agafat embranzida i, tot i els problemes que arrosseguen enguany els Rocks (6-12), van cloure el partit amb un 22-6. Gasol, que per primer cop en cinc partits va jugar menys de 40 minuts (39), va acabar amb només 8 punts (2/8 tirs), 9 rebots i 3 assistències, en el qualificat per Jackson com a pitjor partit del català aquesta temporada. «Em molesta una mica –deia Gasol respecte als seus problemes musculars–, i no he pogut jugar com volia. Anirem dia a dia i veurem com evoluciona. Espero que no empitjori, perquè després sí que tindríem un problema.» Es referia, és clar, a les baixes de Bynum i Ratliff que té l'equip.

No transiten per una dinàmica millor els Blazers (8-10), que van sumar la cinquena desfeta seguida a la pista dels Celtics (99-95). Tot i anotar 15 punts seguits en el darrer quart, un triple de Ray Allen a 10,7 segons –fins aleshores, 0/5– va sentenciar un triomf local, el cinquè seguit (14-4), que va tenir en Paul Pierce al millor home (28 punts amb 9/11 tirs). Rudy va fer 8 punts en 17 minuts. I a Atlanta, on els Hawks estaran sense Joe Johnson un mínim de quatre setmanes per problemes al colze, derrota dels Grizzlies (112-109) l'endemà de vèncer els Lakers. Marc va fer 16 punts (6/8) i 10 rebots per un equip, el de Memphis, que no acaba d'arrencar (8-11).