L'ADT no té el dia en el tir i cau contra el Barça B al Palau

Amb 52-43 remunta i empata el partit, però es torna a encallar

Mateo Rubio
ENTRENADOR DE L'ADT
«Hem fet el nostre joc de sempre, tant en atac com en defensa, i no n'estic descontent, però ha estat clau el nostre percentatge de tirs de dos, que ha baixat a la meitat; potser hem notat que aquests cèrcols són un pèl diferents»
«He comptat vuit o nou tirs relativament fàcils que hem fallat, i que haurien pogut suposar 18 punts més»

La ratxa de victòries de l'ADT –tres de seguides– es va tallar ahir al Palau Blaugrana contra el Barça B. Els de Mateo Rubio van anar gairebé tot el partit a remolc, víctimes del seu desencert en el tir, en un duel en què, tot s'ha de tir, cap dels dos equips va tenir punteria. La prova, el 37% en tirs de dos dels blaugrana i el 34% dels tarragonins, amb els dos equips rivalitzant també en errors des dels 6m75 (van compartir un 5/19 triples). A més, l'ADT no només es va fer un fart de fallar tirs fàcils, com ara safates o llançaments de tres o quatre metres, sinó que també va veure el cèrcol quadrat des de la línia de personal (3/9).

Riu lidera la reacció.

Malgrat aquest escenari, però, els tarragonins van tenir el triomf a tocar, perquè els blaugrana tampoc van girar rodó en atac. Ho van aconseguir després de tenir el partit gairebé perdut, quan en encetar l'últim període el Barça B es va situar amb un màxim avantatge de nou punts (52-43). L'ADT semblava fos, i més quan en prop de cinc minuts només havia estat capaç d'anotar una cistella, però l'aparició d'Edu Riu va revifar les esperances de victòria. Aprofitant l'eliminació per faltes del blaugrana MBaye, Riu va sumar 8 punts consecutius i va liderar un parcial de 0-9, culminat amb un tir lliure de Stribling (52-52). El Barça era llavors el que estava totalment encallat en atac, amb quatre punts en vuit minuts, però l'ADT no va aprofitar les seves ocasions d'avançar-se i a 1:45 del final, un triple d'Iván García va resultar letal (55-52). Primer Viñas i després Marco ho van provar des dels 6m75 per tornar a empatar, però cap dels llançaments va entrar (l'ADT no va anotar en els últims tres minuts i mig) i a 12,3 segons Larry va segellar el triomf dels blaugrana anotant dos tirs lliures per situar el definitiu 57-52.