Més bàsquet

BÀSQUET / ACB

REGAL FC BARCELONA

«Amb les baixes tot l'equip s'ha hagut de reajustar»

Xavi Pascual, satisfet de la resposta de la plantilla a les lesions

«Estem fent una pretemporada dins la temporada», explica

«El Barça no es pot permetre el luxe de no estar al màxim nivell sempre»
«Ens il·lusiona i alhora ens omple de responsabilitat; sabem que el camí serà dificilíssim»

El tècnic del Regal Barça, Xavi Pascual, repassa en una entrevista al web del club la trajectòria del conjunt blaugrana i les dificultats en forma de lesions aquest curs. «La gent sap que tenir tres baixes en posicions semblants i de peces fonamentals en la nostra trajectòria com Mickeal, Navarro i Basile significa que tot l'equip s'ha hagut de reajustar», explica el tècnic de Gavà, que amb aquestes absències i amb l'arribada de dos fitxatges –Joe Ingles i Alan Anderson– ha d'afrontar «una nova pretemporada dins de la temporada, per encaixar totes les peces». «Evidentment, tenim un nou model d'equip, perquè els rols canvien», afegeix Pascual, satisfet de la resposta de la plantilla a totes aquestes adversitats: «Hem hagut de renunciar a elements identificadors del nostre joc per ser efectius a curt termini i penso que ens n'hem sortit bé, classificats per al Top 16 i en una bona posició en l'ACB.» A més, va tornar a agrair l'esforç del club amb els fitxatges: «Com a entrenador només tinc paraules d'agraïment; el Barça no es pot permetre el luxe de no estar al màxim nivell sempre.»

Pel que fa al Top 16, el tècnic espera a veure que duu el sorteig del dia 4, un «sorteig de vegades molt capritxós». Això sí, té clar que «tots els grups seran duríssims» i va recordar que «equips grandiosos amb grans pressupostos, com ara el CSKA, ja han caigut pel camí». De la primera fase, va lamentar «la derrota a la pista del Lietuvos», que va impedir al Barça lluitar per la primera plaça del grup, però va valorar positivament la trajectòria i que l'equip està il·lusionat» per ser en una final a quatre al Sant Jordi. L'objectiu, a la vegada, també suposa «una responsabilitat».

El 2010 i els joves.

Pascual també fa balanç del 2010, «un any reeixit, amb l'inoblidable record de París i de Bilbao i una bona combinació de molts bons moments i, globalment, de bon joc, amb l'única desil·lusió de la final de l'ACB». Per últim, també parla dels joves del planter: «De mica en mica aniran sortint jugadors; fa poc, en un mitjà de comunicació, sortia una estadística que deia que un dels equips que més jugadors aporta a l'ACB som nosaltres. Però per jugar al nostre primer equip el nivell d'exigència és màxim, a diferència d'altres clubs, que es vanaglorien de treure jugadors. A mi m'encanta tenir la possibilitat d'incloure jugadors joves, en els entrenaments ens ajuden moltíssim, però per al primer equip han de ser de primeríssima línia, perquè, al Barça, sempre se li exigeix guanyar.»


LA F4 A bARCELONA


REFORÇOS

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)