Més bàsquet

BÀSQUET / NBA

Missatge de Nadal

Els Heat assalten l'Staples amb un LeBron de pel·lícula, imperial

Els Lakers, impotents, es veuen ofegats per la defensa del rival

El partit més esperat, el primer cara a cara entre el campió i l'aspirant a destronar-lo va portar la desolació a l'Staples. Els Heat no van donar la més mínima possibilitat a uns Lakers apàtics i sense resposta davant la intensitat defensiva del rival. Odom era radical: «El problema que tenim és que som xulos». «Aquests partits signifiquen més per als nostres rivals que per a nosaltres. Hem de jugar amb més atenció i donar més importància a aquest tipus de partits. No m'agrada», va afegir Kobe, picat en algunes fases amb LeBron, que aquest cop li va guanyar el duel. King James va firmar el 31è triple doble de la seva carrera (27 punts, 11 rebots i 10 assistències).

Fos com fos, era obvi que els que havien de mostrar més coses eren els de Miami, i els va fer sortir amb una marxa més que els bicampions. Ofegat Pau –ni Dampier ni Bosh el van deixar ni respirar i va fallar els set primers tirs– i amb Kobe poc fi, els Heat van aconseguir ben aviat el control del partit. Tant era així que, amb 6/21 tirs de camp a l'equador dels seus dos referents, semblava que els Lakers encara podien estar satisfets a la mitja part amb el 37-48. En el tercer quart, i a partir d'un cop de geni de Pau, els grocs van intentar remuntar, però no tenien convicció ni continuïtat en l'esforç. I LeBron va liquidar-ho tot quan encara faltaven minuts per al final (69-86, 41'). Al seu costat, la resta de Big Three de Miami va funcionar a la perfecció: Bosh (24 i 13) i Wade (18, 5 i 6 assistències). En els Lakers, Pau va acabar amb 17 i 8, i Kobe amb 17, però 6/16 tirs de camp. Al final, l'únic a Los Angeles que no semblava preocupat era el de sempre, Phil Jackson: «El nostre balanç [21-9, quarts a l'oest] és l'adequat per aquesta època de l'any. No estem satisfets per tenir nou derrotes, però ara som el que som».

Cauen els Celtics.

Els Heat es consoliden en el segon lloc de l'est (23-9), però encara es troben lluny dels verds (23-5). Igual que els Spurs fa un parell de dies, els de Boston van veure truncada la ratxa de victòries a mans dels renovats Magic, que han d'escalar posicions (18-12 i cinquens a l'est). Tot i el mal dia de Howard –va anotar la primera cistella en joc en el minut 39 i va acabar amb 6 punts i 11 rebots–, l'equip va resistir tots els mals moments (71-77, 45') i un triple i quatre tirs lliures de Nelson van definir. Per als Celtics, el millor va ser Garnett, amb 22, 5 rebots i 4 recuperacions.

Durant i Rudy.

El primer va excel·lir contra els Nuggets, que sense Melo Anthony no són el mateix. L'MVP de l'últim mundial va fer un recital d'anotació enfilant-se fins a 44 punts (14/20 tirs de camp i 12/15 tirs lliures), que van catapultar els Thunder cap a un altre triomf que els consolida cinquens a l'oest (21-10). Durant, amb 28,1, és el màxim anotador de la lliga. Per la seva part, Monta Ellis va fer 39 punts contra els Blazers i els Warriors van amargar-los el Nadal. Tot i sortir de la banqueta, Rudy va disposar de minuts (27) i va firmar 8 punts (3/8 tirs de camp) i 7 rebots.


Els Magic, amb mig equip refet, tornen a sorprendre, ara els Celtics, líders a l'est

LA JORNADA

Knicks - Bulls
103 - 95
Magic - Celtics
86 - 78
Lakers - Heat
80 - 96
Thunder - Nuggets
114 - 106
Warriors - Blazers
109 - 102
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)