Més bàsquet

BÀSQUET / LEB OR

El moment de reafirmar-se

El CBT podria obtenir, per primer cop enguany, tres victòries consecutives

El Càceres, molt fort a casa, fa dos mesos que no guanyar a fora

Un Fornas més afinat es retrobarà amb el seu equip del curs passat

ENTRENADOR DEL CÀCERES
«Aquesta cita em preocupa. El Serrallo és una pista difícil, molt tancada, i no ens resultarà gens còmoda. Té tiradors molt capaços i uns pivots amb molta mobilitat»
«Reduir la pèrdua de pilotes, evitar caure en aquest ritme tan alegre que ens arrossega a la precipitació i, sobretot, augmentar la intensitat defensiva seran claus per plantar-los cara»
ENTRENADOR DEL CBT
«És un partit difícil contra una de les millors plantilles de la lliga. Intentarem mantenir la línia dels últims partits i fer una bona defensa»
«Tenen jugadors amb molt de talent i amb molta capacitat d'anotar per si mateixos com Sánchez, Antelo i Cherry. Per això, haurem d'estar molt atents en l'u contra u. També tenen jugadors molt constants i experimentats com Angulo i Koffin»

En el penúltim partit de la primera volta i darrer d'aquest 2010, el CB Tarragona té l'oportunitat d'encadenar la tercera victòria consecutiva, una gesta que aquest curs encara no ha estat capaç d'assolir i que serviria per confirmar el bon moment que travessa. El rival que hauran d'abatre per aconseguir-ho no és precisament un os fàcil de rosegar ja que els visitarà el Càceres, cinquè classificat empatat a victòries amb el Burgos i el Lleó, tercer i quart respectivament. Però, malgrat l'entitat del rival, hi ha una dada que pot donar confiança als tarragonins, i és que els extremenys no han guanyat ni un sol partit fora de la seva pista des de la cinquena jornada, ara ja fa dos mesos, quan van derrotar l'Osca, la darrera víctima dels tarragonins. Tot i aquesta debilitat, l'equip de Gustavo Aranzana s'està mostrant com un rival temible a casa i, per tant, és ben capaç de fer un ensurt al Serrallo.

El Càceres té una plantilla amb una gran capacitat anotadora en què destaca el base Carlos Cherry, que amb els seus 10,3 punts i 2,8 assistències és, inqüestionablement, l'home encarregat de marcar el ritme del joc extremeny. Ryan Humphrey, que va jugar als Memphis Grizzlies entre el 2002 i el 2005, i que és el sisè home més valorat de la competició i el més complet de l'equip amb 12,9 punts, un 56,5% d'encert en els tirs de camp, 7,3 rebots i 1,5 assistències per partit. L'aler pivot José Ángel Antelo, MVP de la jornada passada, aportarà també la seva gran capacitat ofensiva i el seu percentatge d'encert de tirs de dos del 66%.

Aranzana disposarà de tots els seus homes menys del valuós pivot nord-americà McCoy, que es recupera molt favorablement de l'operació a què es va sotmetre el passat 15 de desembre per solucionar el problemes lumbars.

El CBT, per la seva banda, tindrà Aguilar una mica tocat per una estrebada que es va fer entrenant-se i, per fi, podrà convocar a Lluís Jacas.


Gustavo Aranzana

Berni Álvarez

LA JORNADA

Palència - Breogán
20.30 h
Lleó - Navarra
20.45 h
Lleida - Obradoiro
20.45 h
Melilla - Ourense
21.00 h
Múrcia - Alcázar
21.00 h
CBT - Càceres
21.00 h
Burgos - Girona FC
21.00 h
La Palma - Osca
22.00 h
Cl. Rincón - Canàries
20.30 h (demà)

El dia dels 25 punts

Ara fa un any Gustavo Aranzana, al capdavant del Càceres 2016, va decidir prescindir de Roger Fornas per culpa del baix rendiment que havia ofert (3,4 punts i 14,3% d'encert en els tirs de tres) i per deixar lloc a Carlos Cherry, l'actual motor de l'equip. L'entrenador va notificar a la premsa l'acomiadament del pivot definint-lo com «un bon xaval i un bon jugador» que estava «una mica confós», i va pronunciar aleshores unes paraules que avui podrien convertir-se en profètiques: «He parlat clarament amb ell i ja li he dit el que penso. Sé que el dia que me'l torni a trobar i jugui contra mi em farà 25 punts. Ja ho tinc assumit.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)