Més bàsquet

BÀSQUET / LEB OR

Empatx nadalenc

Ridícul del Girona, que surt vilipendiat de Burgos en el pitjor partit del curs

L'equip, excessivament tou en defensa, va estar sempre a mercè del rival

La desfeta tanca l'any de la pitjor manera i, per postres, fora de «play-off»

Ricard Casas
ENTRENADOR DEL GIRONA FC
«Ha estat un partit dominat clarament pel Burgos. La seva defensa i també la seva transició han estat clau»
«Només en joc estàtic ens és molt difícil anotar»
«Se'ls ha de felicitar. Cada partit té el seu capítol i, en el descans, volíem intentar aixecar-nos perquè estàvem molt per sota, però hem sucumbit a la seva intensitat. S'ha notat la diferència de capacitat física entre els dos equips»
«L'ambient al pavelló ha estat excel·lent»
Andreu Casadevall
ENTRENADOR DEL BURGOS
«Sabíem que era un partit de llarg recorregut i que ens hauríem d'esmerçar en defensa perquè ells tenen jugadors de nivell com Rost, Navarro o Middleton. En el primer quart, ens ha costat, però després hem manat»
«Hem atacat molt bé, movent bé la pilota i jugant per a tothom. Llavors, també s'ha de dir que hem estat força encertats»
«Ha estat un partit bonic per als aficionats i ens fa veure que estem en el camí de tenir el nivell que volem»

El Girona va escriure el darrer capítol del 2010 de la pitjor manera, rebent de valent a Burgos i entrant en l'últim quart sense cap possibilitat de victòria, una situació mai vista aquesta temporada. I és que, si d'una cosa podia presumir més que cap altre aquest equip és de competir fins al final tots els partits. En el d'ahir, no va ser el cas. Enmig d'un ambient magnífic, amb El Plantío ple com un ou, l'equip es va veure superat des del primer moment per un conjunt que, possiblement estigui passant el seu millor moment del curs. Això no treu que els de Casas estiguessin poc enèrgics al darrere i tampoc val de coartada que un element clau com Rost únicament jugués nou minuts per culpa de les faltes. El càstig a un partit tan pèssim ha estat que, després de dos mesos en zona de play-off, l'equip es menjarà els raïms fora. Els rivals ja empenyen i el calendari d'inici d'any no és senzill: Melilla a casa i visita a l'Obradoiro.

A remolc.

Ja des de l'inici, tot se li va torçar al Girona. Amb prou feines s'havien cremat un parell de minuts i Rost tenia dues faltes. Va haver de sortir Pino que, en un obrir i tancar d'ulls, va fer 9 punts, que permetien a l'equip mantenir el duel anotador amb els locals. A l'altre costat, però, l'aler les passava magres per fer front al poder físic de Vinicius. A partir d'ell, d'un Tillman elèctric i dels contraatacs originats amb les pèrdues visitants (6 en el primer quart), es va anar fent gros un forat que, a l'inici del segon parcial, ja era força preocupant (32-19, 11').

Casas apostava per les defenses alternatives per intentar encallar l'atac del Burgos i l'aportació de Navarro va permetre-li acostar-se, però va ser com un miratge. Rost va cometre la tercera falta, i el Girona va aguantar com va poder el ruixat, amb un equip altruista i que movia molt bé la pilota per trobar sempre la millor opció. Gómez, en aquest tram, es va fer un tip d'anotar sota cistella en pilotes doblades. A la mitja part, hi havia una màxima diferència (55-40), i podia haver estat pitjor si no hagués estat per Ortega, grandiós a la zona.

El pas pels vestidors no va ser gaire fructífer. Ben aviat va veure's que el rival era infinitament millor i, altre cop, entre Tillman i Vinicius, van esquerdar qualsevol possibilitat de remuntada (61-42, 22'). Tant Navarro com Ortega van estirar el carro, negant-se a tirar la tovallola, però la diferència creixia. Sense intensitat defensiva ni la possibilitat de córrer en transició o contraatac no hi havia res a fer davant un equip tan cohesionat. El 32/39 dels locals en tirs de dos al final del tercer quart era més sagnant fins i tot que les 15 pilotes perdudes o el marcador que hi havia (83-55). Un tou de dalt a baix. L'últim quart va ser sobrer, excepte per maquillar una mica el resultat. O no, ja que el públic d'El Plantío va xalar amb el seu equip i, fins i tot, va acabar fent l'onada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)