Més bàsquet

BÀSQUET / ACB

Conegut i per conèixer

El Regal no ho passa bé a Bilbao, però, a cavall del talent de Lorbek, sap esmenar-se

El triomf arriba amb una cistella d'Alan Anderson a menys de dos segons del final

Xavi Pascual
ENTRENADOR DEL REGAL BARÇA
«Sabíem la importància del partit d'avui i les dificultats que suposava, per això marxem satisfets amb el triomf»
«Tot i que [Anderson] havia fallat un parell d'accions abans, sentíem que podia resoldre i per això hem decidit que l'última acció se la jugués ell»
Erazem Lorbek
ALER PIVOT DEL REGAL BARÇA
«Sabíem que seria un partit complicat. No hem començat malament, però hem tingut problemes i ells han agafat avantatge. En la segona meitat hem estat millors en defensa i hem pogut vèncer un partit molt ajustat»
EL PITJOR
EL REBOT
En tot moment a mans dels locals: 49-31 amb 8 d'ofensius al descans.
EL MILLOR
LORBEK
L'eslovè, aliè al partit de l'equip, va ser sempre regular i efectiu.

En un enfrontament on el Regal va estar molt lluny de ser la piconadora polièdrica que dijous va ridiculitzar, una vegada més, el Madrid; el Barça va certificar ahir la seva classificació matemàtica per a la copa gràcies a una cistella d'Anderson a menys de dos segons de la fi. A falta de joc, d'expressió de conjunt, el líder va trobar la via d'escapament en l'individu, un de conegut (Lorbek) i un que està per conèixer (Anderson).

Tres van ser les raons que expliquen que la darrera acció d'atac blaugrana fos un 1x1 central de l'aler nord-americà contra Mumbrú. La primera i fonamental, Erazem Lorbek, qui aliè al tarannà dels seus companys va ser efectiu i regular del primer al darrer instant, quan va interceptar a Sonseca l'intent de triple del local amb 63-65 al marcador. Igual d'important van ser els dos tirs lliures errats per Banic a 15 segons, abans de la jugada final i amb 63-63. I, a l'altura de l'actuació de Lorbek, destacar el canvi que els homes de Xavi Pascual van fer en la defensa. Inconstants en el primer temps, fràgils en la contenció de la transició i febles en el rebot, l'equip va ser un altre després de la represa, tallant el joc a camp obert dels de Katsikaris i monopolitzant el rebot de la pròpia cistella: dels 11 rebots defensius de 19 possibles es va passar als 15 de 18 de la segona meitat.

De ressaca.

No semblava que la cosa hagués de ser gaire complicada quan entre Perovic i Lorbek van situar l'equip amb 0-7. Res més allunyat del que va ser la primera meitat, sintetitzada en un 23-3 de parcial dels locals (23-10) abans de quatre punts dels blaugrana en els 2,7 segons finals de quart. Sense encert en el tir exterior, tant de tres com de mitjana distància, picar pedra era la manera per superar l'agressiva defensa dels bascos, especialment en el perímetre. Embussat i incapaç de trobar un ritme de joc, l'equip va encomanar-se a Anderson en el segon parcial, abans que Lorbek, amb un triple, situés el 37-31 de la mitja part.

Després, com a l'inici del matx, sortida blaugrana a l'alça, amb un altre 0-7 que obligava Katsikaris a aturar el partit (37-38). Al Barça, anotar li va ser igual de problemàtic, però la seva esmena en defensa era un fet i amb això ja es va garantir poder competir pel triomf. L'intercanvi va ser constant fins que un triple d'Hernández-Sonseca situava un 62-58 a poc més de dos minuts que, Lorbek, un altre cop amb un triple (63-63), i Anderson després van remuntar.

I en el segon quart va despertar

0/2 tirs de camp i 5 faltes per un -7 de valoració. El trist debut d'Alan Anderson amb la samarreta blaugrana dijous al Palau contra el Madrid va quedar oblidat per complet en el segon quart del matx d'ahir, quan el nord-americà va presentar-se en societat. Va jugar 9:12 minuts del parcial i va asseure's després de demanar el canvi havent fet 9 punts (dels 17 de l'equip) amb 3/6 de dos i 1/3 triples i havent rebut 3 faltes. Si s'hagués trobat millor físicament el seu encert hauria estat major, perquè va errar un contraatac i un triple per pur cansament. Després del descans, 6 punts i la cistella del triomf.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)