A quatre segons del final Riu va anotar el tir que desfeia l'empat

L'encert del Santurtzi va ser clau per mantenir-lo dins el partit

Mateo Rubio
ENTRENADOR DE L'ADT
«Ha estat un bon partit ofensivament, però hem encaixat massa punts. És una victòria important que ens permet continuar en dinàmica positiva»
«Hem dominat l'inici i hem arribat al descans amb la sensació que érem capaços de trencar el partit. Però cada cop que hi estàvem a prop, la sort els afavoria, erràvem algun tir fàcil o bé les decisions arbitrals els afavorien»

Quan faltaven trenta-cinc segons perquè sonés la botzina final, el Santurtzi i l'ADT estaven empatats a 86. Aquesta situació era un fidel reflex del que havia estat tot el partit. Els de Mateo Rubio van anar sempre al davant en el marcador, però el Santurtzi no es va despenjar en cap moment gràcies a homes com Leitchweis i el seu 87% d'encert en tirs de dos; Hampl, que va fer un 81,8% també de dos, i Sánchez i Reichel, que llançant des de fora de la línia de 6,75 van aconseguir un 100% i un 75% respectivament, i entre tots dos van sumar 21 punts de triple. L'ADT tampoc es va quedar curt pel que fa a la punteria i va acabar el partit fent una mitjana global de 76% en tirs de dos, i destaca el cent per cent de Cage, que va sumar 10 punts des de l'interior. Afortunadament, un Riu providencial (20 punts i 8 rebots) va fer entrar un tir a quatre segons del final i va donar la victòria als seus, que ja han encadenat quatre victòries i s'han convertit en un dels equips més constants de la categoria.

Les diferències es van mantenir al voltant dels quatre punts menys en estirades puntuals, com al final del segon quart (38-47) o a la meitat del darrer (69-77). De fet, quan començaven els últims deu minuts del partit, l'ADT va pitjar l'accelerador, amb la inèrcia que ja tenia del quart anterior, i va aconseguir posar-se amb onze punts d'avantatge (69-77). Aquest va ser el màxim avantatge que van tenir, però va ser una superioritat efímera, ja que dos triples de Sánchez i un d'Uriz van encarregar-se de retallar i d'entrar al tram final amb una igualtat extrema.

Una altra bona notícia per als de Rubio va ser el retorn d'Óscar Andreu, que totalment recuperat dels seus problemes físics va col·laborar amb el seu equip anotant dos punts i agafant un rebot.