Més bàsquet

BÀSQUET / ACB

Cinc bitllets, nou aspirants

Esprint final en la cursa cap a la copa, amb la Penya a un sol pas

Barça i Madrid ja hi són de manera matemàtica; el Caja Laboral, gairebé

Setmana decisiva en l'esprint final per la copa, que diumenge vinent, quan conclogui la 17a jornada, se'n coneixeran els vuit participants. A dues jornades del tall, només dos equips poden presumir de tenir matemàticament el bitllet a la butxaca –Regal Barça i Madrid–, tot i que un tercer –el Caja Laboral– gairebé també ho té fet (té 10 victòries i un +118 d'average que és tota una garantia). Per sota, cinc bitllets i nou aspirants, un fet que resumeix la gran igualtat que hi ha aquesta temporada.

Excepte sorpresa majúscula, Regal Barça i Madrid (tots dos amb 12-3) acabaran primer i segon i, com a novetat d'aquest curs, no es podran enfrontar fins a una hipotètica final (enguany s'estrena que els dos primers al final de la jornada 17 siguin també caps de sèrie en semifinals). El Caja Laboral, pel seu cantó, intentarà segellar matemàticament el seu bitllet, ja sigui demà contra la Penya al Buesa Arena o a la pista del Valladolid, tot i que fins i tot perdent els dos partits hi podrien ser. Curiosament, als de Vitòria els toca enfrontar-se contra dos dels altres aspirants en la cursa.

La Penya, després de vèncer el Fuenlabrada, està només a un pas en aquest esprint final, i en la mateixa situació estan els val·lisoletans, l'ascendent València de Pesic i el Fuenlabrada (tots quatre amb 9 victòries). Tenint en compte la dificultat d'assaltar Vitòria, els verd-i-negres tenen el punt de mira en la visita del CAI a l'Olímpic diumenge vinent, en el que pot convertir-se en una autèntica final per ser a Madrid del 10 al 13 de febrer. Abans, però, en la 16a jornada hi haurà dos duels directes que poden resultar molt aclaridors: Fuenlabrada-Valladolid i Power Electronics València-Gran Canària. Els canaris, amb 8-7 juntament amb el Bilbao, marquen ara mateix el tall, tot i que els bascos tenen un coixí molt important amb un +48 de diferència de punts. Els canaris tenen +27, però un pitjor calendari: València i Unicaja, tots dos a fora, mentre que el Bilbao viatja a Menorca i rep després el Cajasol.

Molt coll amunt.

Els sevillans integren el grup d'equips amb 7-8 de balanç que ho tenen més cru (i, a més, en la 16a jornada els de Plaza s'enfronten al Madrid). El Cajasol, el Lagun Aro (que ha de rebre el Barça) i l'Unicaja han de guanyar els dos partits i esperar que la resta de resultats els afavoreixin. En el cas dels malaguenys, l'average (-31) els ho posa encara més difícil, tot i que el calendari els és un pèl més favorable (Granada i Gran Canària a casa).

L'ESCENARI

Equip Vic. PP PJ Average
Regal Barça 12 3 15 + 176
Real Madrid 12 3 15 + 116
Caja Laboral 10 5 15 + 118
PE València 9 6 15 + 51
Valladolid 9 6 15 + 30
DKV Joventut 9 6 15 +11
Fuenlabrada 9 6 15 – 8
Bilbao 8 7 15 +48
G. Canària 8 7 15 + 27
Cajasol 7 8 15 + 9
Lagun Aro 7 8 15 + 6
Unicaja 7 8 15 – 31
Estudiantes 6 9 15 – 37
CAI Saragossa 6 9 15 – 70
Assignia M. 5 10 15 – 106
Alacant 4 11 15 – 110
Menorca 4 11 15 – 114
Granada 3 12 15 – 116
En cursiva, els classificats matemàticament. En negreta, els aspirants)
Jornada 16 (12/13-1-10)
Regal Barça-Meridiano Alacant Fuenlabrada-Valladolid Granada-Unicaja Caja Laboral-DKV Joventut Menorca-Biscaia Bilbao CAI Saragossa-Lagun Aro Cajasol-Real Madrid Estudiantes-Assignia Manresa Power E. València-Gran Canària
Jornada 17 (15/16-01-10)
Lagun Aro-Regal Barça Assignia Manresa-Menorca Biscaia Bilbao-Cajasol Real Madrid-Fuenlabrada Power E. València-Estudiantes DKV Joventut-CAI Saragossa Valladolid-Caja Laboral Unicaja-Gran Canària Meridiano Alacant-Granada

Absències i possibles retorns

Ara mateix la copa tindria dos canvis de protagonistes respecte del curs passat a Bilbao. Els absents serien el Cajasol i l'Estudiantes (aquest últim matemàticament sense possibilitats) i les novetats les protagonitzarien el Valladolid (que no juga la copa des del 1998, quan va ser l'amfitrió) i el Fuenlabrada (l'únic cop, el 1999). El Gran Canària persegueix tornar a la cita després d'un any absent; l'Unicaja, evitar perdre's el torneig per segon any seguit, i el Bruesa, ser-hi per primer cop.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)