El triple de Baron que forçava la pròrroga volta el cèrcol i se surt

El Barça venç amb l'estrella local negada: 3/14 tirs i -5 de valoració

Juan Carlos Navarro
ESCORTA DEL REGAL
«He començat un pèl tens perquè tothom em recordava el tema dels 6.000 punts però després m'he entonat»
«Al principi de l'últim quart teníem un bon avantatge i ens hem relaxat; al final, però, hem sabut jugar bé»

La sort va estar ahir amb el Regal Barça, que va veure com el triple que forçava la pròrroga de l'estrella i especialista des de la llarga distància Jimmy Baron feia dues voltes al cèrcol i acabava sortint. Definitivament no era el dia del màxim triplista de tota l'ACB amb 3,25 triples per partit i un 45,2% d'encert. Ahir Baron va acabar amb una sèrie de 2/8 triples i 1/6 de dos: un total de 3/14 tirs de camp i una valoració de -5. A l'altre costat, l'estrella del Regal Barça, Juan Carlos Navarro, no va fallar i, tot i començar molt desencertat, va despertar per explotar en la segona meitat amb un altre dels seus recitals.

El Barça, en realitat, va patir més del que reflecteix el resultat final, perquè durant la primera mitja hora del matx va anar a remolc d'un Lagun Aro Guipúscoa liderat per un encertat Panko. Els blaugrana donaven massa facilitats defensives i les seves referències ofensives –Lorbek no va viatjar lesionat– no rutllaven. Ricky tenia problemes en la direcció i Navarro no estava encertat. Qui aguantava el Barça va ser Anderson. Dins la zona no hi havia ningú que marqués la diferència. Es va arribar al descans amb avantatge per al Lagun Aro Guipúscoa, sense fer res brillant en atac però sí aprofitant perfectament les concessions dels de Xavi Pascual. Aquesta dinàmica es va mantenir fins al final del tercer quart. A quatre segons de la conclusió del tercer període va arribar la jugada clau del partit, amb empat a 56 en el marcador: tècnica a Alfonso Sánchez per simular una falta. Dos tirs lliures per al Barça. En els quatre segons següents van xiular una falta a un jugador del Lagun Aro quan Navarro estava llançant un triple: tres tirs lliures més. En quatre segons, del 56-56 al 56-60. Va començar l'últim quart i primer Anderson va fer una cistella i després Sada, un triple. Parcial de 0-9 i la igualtat de 30 minuts es va esvair en un sol minut (56-65). Semblava el partit trencat però el caràcter dels guipuscoans i la passivitat blaugrana va tornar l'emoció. Navarro no va errar els tirs lliures decisius i, en canvi, Baron, sí el triple clau.

Navarro ja és del club de 6.000 punts

No va perdonar i va fer els 13 punts que li feien falta per assolir la marca històrica dels 6.000 punts en l'ACB. Curiosament, va superar el registre amb una cistella que era el seu catorzè punt i que servia perquè el Regal Barça empatés el partit a 46 a 4:15 del final del tercer quart, després d'anar tot el partit al darrere. Navarro entra al club dels 6.000, juntament amb Herreros, Villacampa, Jackson, Hall, Creus, Arlauckas, Perasovic, Epi, Middleton, Turner, Jofresa, Scott, Pinone, Riley, Xavi Fernández i Sibilo.