Més bàsquet

BÀSQUET / ACB

L'Assignia no fa els deures

Els manresans no veuen cistella i ensopeguen al Nou Congost contra un rival directe per evitar el descens

El rebot i Cuthbert Victor (30 de valoració) van ser les principals armes d'un Menorca que recupera confiança

Jaume Ponsarnau
ENTRENADOR DE L'ASSIGNIA
«No hem sabut competir en un partit molt important ni hem sabut traslladar l'esperit que vam tenir a la pista de l'Estudiantes»
«El Menorca s'ha posat de seguida amb defenses alternatives i això ens ha impedit trobar el nostre ritme de joc; malgrat que hem pogut entrar en el partit ens ha faltat encert»
«Hem intentat donar pilotes a dins a Slokar, però ens ha estat molt complicat i a darrere Cuthbert Victor ha estat clau pel seu equip»
Paco Olmos
ENTRENADOR DEL MENORCA
«No hem deixat córrer el Manresa perquè sabem que són perillosos quan ho poden fer; hem controlat sempre el rebot i hem sabut trobar el nostre punt de superioritat, que era en la posició de tres amb Victor»

L'Assignia Manresa va rebre ahir un dur correctiu al Nou Congost contra un dels rivals més directes que pot tenir en la lluita final per la salvació, el Menorca. Més enllà de la diferència final al marcador (53-63), ahir va fer la sensació que els manresans van perdre una gran oportunitat d'escapar-se del descens i encarar la segona volta amb una tranquil·litat que sempre beneficia els manresans a l'hora de jugar els finals de partit. Cuthbert Victor (30 de valoració) i Jakim Donaldson (8 punts i 12 rebots) van ser els clars dominadors del partit i van liderar estadístiques per aconseguir que el Menorca trenqués la mala ratxa que arrossegava contra un Assignia que acabava de sorprendre en la seva visita a la pista de l'Estudiantes.

Zona.

El Menorca Bàsquet va decidir començar fort l'enfrontament manant una defensa en zona des del minut 1. L'estratègia li va sortir a la perfecció, perquè els de Ponsarnau, a més de tenir els lògics problemes d'adaptació en la defensa, es van fer un fart de fallar tirs clars. Nomes Slokar aconseguia cistelles per als manresans, mentre que els visitants aprofitaven la motivació defensiva per anar anotant des de totes les posicions. A més, començaven a fer mal des de la zona, amb un Donaldson molt mòbil. En només set minuts l'Assignia ja perdia per 13 punts (5-18), un fet que va començar a impacientar els locals. La lògica adaptació a la defensa en zona feia que els locals comencessin a trobar fissures per apropar-se en el marcador, però un triple en acabar el primer parcial tornava a deixar l'avantatge en els 10 punts a favor dels menorquins (11-21)

Slokar i Gladir, juntament amb una defensa més organitzada, va ajudar els locals a igualar el duel, però un altre cop un moment puntual d'encert dels maonesos va fer que marxessin al descans al davant, amb 6 punts d'avantatge (27-33).

Va ser després de la represa quan es van veure les principals mancances de l'equip manresà. Tot i que es va arribar a empatar el partit (33-33), Paco Olmos va carregar el joc cap a la zona i allà Donaldson i, sobretot, Victor van aprofitar el seu físic per superar una vegada i una altra la defensa dels manresans jugant d'esquena al cèrcol. Mentrestant, a més, els seus companys buscaven bones posicions de tir. Això, unit a l'alarmant desencert dels locals, va fer que el partit anés volant lentament cap a Maó (arribant a una màxima de 15 punts), tot i els últims intents a la desesperada de l'Assignia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)