Més bàsquet

BÀSQUET / ACB

L'Unicaja diu prou

Acomiada Aíto i el seu ajudant, Quim Costa, pels mals resultats

L'absència de la copa ha vessat el got de la paciència del consell

Aíto García Reneses ha estat destituït del seu càrrec com a entrenador juntament amb el seu ajudant, Joaquim Costa. La derrota que va encaixar l'esquadra malaguenya a casa contra el Gran Canaria 2014 (50-67) i que els va deixar fora de la Copa va ser la gota que va vesar el got i que va motivar al Consell d'Administració del club a fer pública la sortida del tècnic, confirmant una decisió que feia setmanes que es veia a venir. Els rumors d'acomiadament, que havien minvat amb la victòria aconseguida contra el Granada (69-73), van confirmar-se quan l'Unicaja, desè de la lliga, va quedar eliminat de la Copa per segon any consecutiu. A través d'una nota Reneses va desitjar «el millor per a l'equip» i va afirmar que «[L'Unicaja] un cop s'alliberi de la tensió existent, podrà jugar al seu millor nivell». El ja ex entrenador, de 64 anys, va arribar al club el 2008 després de deixar el seu càrrec de seleccionador espanyol i d'aconseguir la medalla de plata als Jocs Olímpics de Pequín. Així doncs, Reneses, que encara tenia per davant mitja temporada de contracte i que mai abans havia estat destituït a mitja temporada, es perdrà l'estrena dels andalusos en el Top 16 de l'Eurolliga del proper dijous a casa contra el Caja Laboral.

Chus Mateo, exajudant a Màlaga de Scariolo i també en la selecció és el nou entrenador del conjunt andalús fins a final de la temporada. El seu ajudant serà Paco Aurioles, entrenador del Clínicas Rincón, el filial de la LEB Or de l'Unicaja. Aurioles i Ángel Cañete, tercer entrenador de l'equip d'ACB, van dirigir la sessió d'entrenament d'ahir. Chus Mateo era fins ara tècnic ajudant al Fuenlabrada, al costat del català Salva Maldonado. L'acord per marxar de Fuenlabrada ha estat fàcil, perquè el club madrileny té problemes econòmics


És la primera destitució del tècnic a mitja temporada; el seu substitut és Chus Mateo, ex-ajudant de Scariolo a Màlaga

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)