Més bàsquet

BÀSQUET / NBA

Griffin vola cap a l'All-Star

El «rookie» dels Clippers excel·leix i fa el seu rècord de punts (47)

Pau (21 punts) i Rudy (13), clau en els triomfs dels Lakers i els Blazers

Blake Griffin va tornar a superar-se en establir la màxima anotació de la història de la franquícia d'un rookie en anotar 47 punts –té una mitjana de 22,5 per enfrontament– en la victòria contra Indiana (114-107). El número 1 de l'últim draft, tot i arribar a l'NBA després d'un any a la universitat i un any perdut per una lesió, té moltes possibilitats de ser a l'All-Star. Seria un altre cas com el de Tim Duncan, que també va ser al partit de les estrelles en el seu primer any en l'NBA.

Si el nom propi de la jornada va ser el de Griffin, els Lakers van iniciar amb bon peu un mes en què se'ls posarà a prova contra els grans de l'NBA. Fins ara, dels 41 partits que han disputat només en nou havien jugat contra equips que tenien menys del 50% de victòries. El mes vinent juguen contra els millors, una prova de foc que marcarà el nivell de l'equip californià. Ahir, després de l'ensopegada contra els Clippers, els Lakers van estar més seriosos en el triomf contra els Thunders. Gasol va acabar amb 21 punts i 7 rebots, tot i que l'estrella va arribar d'Oklahoma (Westbrook, 32 punts). Ibaka va fer dobles figures (11+10). Un altre català, Rudy Fernández, va ser també important en el triomf dels Blazers contra Minnesota (113-102). Rudy, que no va ser titular, va acabar amb 13 punts en 30 minuts (2/7 triples). Qui no va servir perquè el seu equip guanyés va ser Marc Gasol, que va anotar 12 punts i va atrapar 4 rebots en la derrota de Memphis contra Chicago (84-96) amb 28 punts de Luol Deng.

Acceleració en la nacionalització d'Ibaka

La FEB va presentar ahir al Ministeri de Justícia la documentació pertinent per continuar els tràmits de la nacionalització per carta de naturalesa del pivot congolès dels Thunder, Serge Ibaka –en la imatge ahir contra els Lakers–. Tot el procés, que estava paralitzat des del setembre, es va tornar a arrencar la setmana passada, un cop la seva família va trobar la seva partida de naixement. La intenció de la federació espanyola és que pugui jugar amb Espanya l'europeu d'aquest estiu a Lituània. «Jugar ja amb la selecció m'agradaria, però potser és aviat. A veure com va el procés, però jo tampoc tinc pressa. Això és una cosa que somiava; espero que arribi aviat i surti tot bé», va dir Ibaka, de 2m08 i 21 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)