Més bàsquet

BÀSQUET / EUROLLIGA TOP 16

Gran victòria i un bon coixí

El Regal Barça tomba el Maccabi i ho fa per deu punts que poden valer or

Navarro fa de líder (24 punts) i Perovic, decisiu dins la zona, es reivindica

El serbi és clau per aturar Schortsanitis, que només apareix al final

Xavi Pascual
TÈCNIC DEL REGAL BARÇA
«Anem creixent; fins al 15 d'octubre vam tenir una temporada perfecta i després, molts problemes, però hem intentat mantenir l'equilibri i hem tingut una regularitat òptima»
«Maccabi és un gran equip, ben entrenat i amb molt d'equilibri; és una victòria francament important»
«No sé si aquests deu punts seran definitius o no, però sí que per dos punts, per exemple, no vam ser segons en la primera fase»
«A Perovic progressivament ja l'esteu veient; ja vaig dir que estava treballant molt bé i el seu rendiment va cap amunt; i Anderson ha estat molt sòlid»
«No hi ha cap però per a Ricky; vuit assistències són moltes i el rum-rum del Palau cada cop que llança no ajuda, però no hi ha debat; el que hem de fer és ajudar-nos entre tots»

En una lligueta curta com el Top 16, a més de guanyar cada punt pot valer or, pensant en el basket-average, que pot ser decisiu per determinar la classificació, i el Regal Barça va complir amb aquest doble objectiu. Va tombar el Maccabi, a priori l'obstacle més perillós per assolir la primera plaça del grup, i ho va fer, de retruc, per una renda de 10 punts, que suposa un bon coixí de seguretat, tenint en compte la importància del rival –el millor de la primera fase (9-1)– i la dificultat d'un partit que, tot i el resultat final, no va ser precisament bufar i fer ampolles. Els hebreus, un equip que té armes per poder rivalitzar físicament amb els blaugrana, no ho van posar gens fàcil, i fins al final no van afluixar. Va ser imprescindible un esforç titànic dels de Xavi Pascual, que van treure no només el seu talent sinó el caràcter de campió. Una prova de foc que els blaugrana van superar amb nota, amb el suport d'un Palau que, aquest cop sí, va ser el de les grans ocasions.

El Barça va dur quasi sempre la batuta del partit i va acabar emportant-se la victòria perquè va esgrimir més arguments que el seu rival. El primer, el talent dels seus exteriors. Ricky assistint (8), tot i evidenciar que no té confiança en el tir (0/6), Navarro i Anderson exhibint el seu inacabable repertori ofensiu. La Bomba evidenciant que la lumbàlgia ja és passat (24 punts i i 5/10 triples) i el nord-americà posant les coses molt difícils a Pascual quan Mickeal torni de la lesió (16 punts).

El triomf, però, no s'explica sense la feina interior dels pivots blaugrana. El primer, Kosta Perovic, decisiu en poder aturar Schortsanitis (que només va poder aparèixer al final, quan el serbi s'havia carregat de faltes) i que ahir es va reivindicar amb segurament el seu millor partit de blaugrana (12 punts i 6 rebots). I rere seu, un Morris explosiu en la represa (11 punts) i un Fran imprescindible en el tram final, quan el Maccabi va donar l'últim ensurt (71-67 a 3:47 per al final). Una reacció que havia tirat per terra l'excel·lent tercer quart dels blaugrana, que havien ofegat els israelians en defensa –4 punts en 5 minuts– i havien enfilat les diferències fins als 13 punts (54-41 primer i 63-50 després). El Maccabi, però, es va revelar com un equip combatiu, que mai es va desenganxar del partit. I això que, a banda de Schortsanitis, ahir tampoc no va trobar el seu millor home en la primera fase, Chuck Eidson (només 4 punts), anul·lat per la defensa barcelonista. Va ser primer Perkins, amb la seva capacitat atlètica (i algunes passes que no li van xiular), qui va restablir l'equilibri després de la primera estrebada blaugrana en el primer quart (17-7). Un Barça que havia arrencat a totes, amb tres triples de Navarro i amb Perovic fent-se l'amo de la zona (6 punts i 4 rebots ofensius), però que en el segon quart, coincidint amb l'entrada a la pista de la segona unitat, va patir (27-30). Moments en què el Maccabi va poder travar el partit i imposar el seu ritme. Després de la represa, el Barça va repetir la seva sortida fulgurant i, amb les seves ràpides transicions, va tornar a trencar l'equilibri, però la quarta falta de Perovic i l'arbitratge el van descentrar momentàniament. Un secundari –Hendrix (13 punts)– i el despertar de Schorsanitis van sotmetre els de Pascual a un darrer examen, que van salvar amb solvència i cap fred. Un Barça seguríssim des de la línia de tir lliure, un factor clau en un partit sense treva i en què el Maccabi va pagar també el seu 3/16 triples.


Alan Anderson (16 punts) continua consolidant-se com una peça fonamental

L'equip i el Palau, amb Basile

La plantilla blaugrana va fer l'escalfament amb una samarreta de suport a Gianluca Basile, amb el dorsal 5 de l'italià i on es podia llegir «Baso, siamo con te (estem amb tu). Ànims». Basile, lesionat un altre cop al cinquè metatarsià del peu esquerre quan ja afrontava el tram final de la seva recuperació, va rebre també l'escalf de l'afició, que va corejar el seu nom, li va dedicar pancartes d'ànim i el va ovacionar en la presentació de l'equip.

Cap incident i gran entrada

Com sempre hi va haver un dispositiu especial de Mossos d'Esquadra al Palau, però aquest cop el pas del Maccabi pel Blaugrana es va saldar sense incidents i amb l'única presència d'algunes banderes de Palestina a la graderia i crits de «Palestina, Palestina» quan el grup de seguidors del Maccabi presents ahir al Palau van insultar el Barça. Un Palau amb un gran ambient i que va registrar la millor entrada de la temporada (6.235 espectadors).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)