Més bàsquet

BÀSQUET / LEB OR

CBT

És l'hora de passar comptes

El CBT buscarà contra el Breogán el primer triomf de la segona volta

Arteaga i Amador seran clau a l'interior i Brown i Betinho, a l'exterior

La intensitat defensiva i la irregularitat són la marca dels de Lugo

Berni Álvarez
ENTRENADOR DEL CBT
«En les últimes jornades hem tingut la possibilitat d'allunyar-nos de la part de baix, però ens hem encallat. Aquest partit és important perquè ens dóna una oportunitat d'escalar»
«Guanyar el Breogán és important, perquè el tenim molt a prop en la classificació i, també, perquè és un dels pocs equips que en la primera volta va ser capaç de passar-nos per damunt sense donar-nos opcions»
«Perquè no es repeteixi la mateixa història hem d'apostar per un joc agressiu i assegurar-nos el domini del rebot»
José Luis Rodríguez
ENTRENADOR DEL BREOGÁN
«És un partit per retrobar-nos amb nosaltres mateixos. Hem de recuperar l'esperit que vam mostrar contra el Melilla i l'Ourense i demostrar la intensa feina que hem fet durant els entrenaments»
«El CBT és un equip amb pocs noms, però que intenta créixer i que ha evolucionat bastant des de l'inici del curs. El seu joc es basa en la fortalesa del perímetre i en l'aportació de Franklin com a referència en l'interior»
«A més, disposen de Diouf, i de la seva capacitat intimidadora, i de Fornas, una amenaça des de fora»

Si el CB Tarragona no vol obtenir la tercera derrota consecutiva i tornar a caure en una dinàmica negativa que no vivia des de la novena jornada, haurà d'imposar-se al Leche Río Breogán, tretzè classificat amb set victòries, una més que ells, i un dels pocs equips que van derrotar-lo amb contundència durant el primer tram de la competició. Guanyar aquest partit significaria aconseguir el primer triomf de la segona volta i els donaria la tranquil·litat necessària per encarar l'aturada motivada per la copa del Príncep.

En l'anada, els de Lugo van derrotar el CBT (79-91) en un partit en què sis dels seus van superar els deu punts –Amador (17), Brown (14), Feldeine (12), Arteaga (11), Forcada (10) i Hayes (10)– i van empetitir un CBT que només va ser capaç de mantenir-se dins del partit gràcies a l'encert de Roger Fornas (4/7 en tirs de tres), que, per cert, va lluir la camiseta blau cel del Breogán el curs 2007/2008, i a la capacitat anotadora de Franklin (23 punts).

L'equip, que ara està sota les ordres de José Luis Rodríguez, els rebrà després de perdre contra dos dels més durs de la categoria, el Múrcia (73-84) i el Lleó (80-74). Per tant, el CBT es trobarà cara a cara amb un equip que, malgrat fer un joc amb molts alts i baixos, té moltes ganes de girar full i fer un salt endavant que l'allunyi d'un rival directe. Per complir el seu objectiu intensificarà la seva defensa, el seu punt més fort, i exprimirà al màxim les capacitats del seus homes, entre els quals destaca Arteaga amb el seus impressionants dos metres deu i 12,4 punts per partit, acompanyat a la zona per José Amador (5,2 i 3,6). Brown i João Roberto Betinho són els homes alts que s'encarreguen de donar solidesa a l'equip des del perímetre recollint rebots i anotant amb soltesa. Finalment, Feldeine i Forcada tornaran a agafar el paper de directors de l'equip.

Duel sota els taulells

Alguns dels millors rebotejadors de la competició es veuran les cares sobre el parquet del Pazo dos Deportes. El pivot tinerfeny del Breogán Oliver Arteaga, amb 7,95 rebots per partit, és el tercer home més valorat de la categoria en aquest aspecte i Alexander Franklin és el quart amb 7,67. Els dos conjunts disposen d'altres rebotejadors notables, al Breogán destaca l'aler nord-americà Cliff Brown, amb una mitjana de 5,53, i entre els del Serrallo el senegalès Michel Diouf, que captura una mitjana de 7,21 rebots per actuació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)