Més bàsquet

BÀSQUET / LEB OR

Quinze minuts i prou

El CBT arrenca bé però a partir del segon quart es desinfla completament

Amb 29-30 rep un 15-5 en 4 minuts (44-35 al descans) i ja no es refà

Desapareix del tot en la segona part i el Breogán li fa sortir els colors (84-48)

Berni Álvarez
ENTRENADOR DEL CBT
«La valoració del partit només pot ser negativa; ens ha faltat intensitat, hem tingut moltes pèrdues de pilota i hem fet massa concessions en el rebot»
«No hem sabut aprofitar que ells han sortit una mica freds i en la segona meitat ens hem convertit en un equip vulgar»
Pepe Rodríguez
ENTRENADOR DEL BREOGÁN
«Hem sortit al partit massa freds, sense intensitat, però després hem apostat per donar entrada als suplents i això ha canviat el signe del partit»
«En la segona meitat ja hem estat més actius, jugant amb molt més criteri, i sempre hem dominat sense gaires problemes»

Tercera derrota consecutiva del CBT, ahir a Lugo, en un partit en què els blaus van rebre un fort correctiu, sobretot en una segona meitat en què van oferir una imatge pobra, sense intensitat, i van ser escombrats pels gallecs. Es va repetir la història de la primera volta, en què el Breogán va vèncer al Serrallo amb autoritat (79-91) i amb un triomf coral, amb sis jugadors amb 10 o més punts. Ahir va tornar a passar el mateix, amb Feldeine (17 punts), Amador (16), Forcada (15), Vallmajó (14) i Oliver Arteaga (10) arribant als dobles dígits en anotació i donant una alenada d'aire a un Breogán que també acabava de perdre els dos últims partits de lliga. Només Fornàs (15 punts i 5/7 tirs de camp) va tenir clarividència en atac en un mal dia dels tarragonins des del llançament, amb un pobre 37% en tirs de dos. Un dèficit que es va afegir a les 21 pilotes perdudes i, sobretot, a la falta d'intensitat defensiva –sobretot després de la represa– i la clara inferioritat sota els cèrcols (44 rebots a 28). Un apartat, el rebotejador, en què van ser decisius els 16 rebots ofensius que van concedir els blaus, que sota les anelles van trobar a faltar la millor versió de Franklin (5 punts i 3 rebots) i Diouf (5 i 4).

Inici esperançador.

La desfeta, però, era del tot imprevisible vist l'inici de partit del CBT, que va arrencar molt concentrat i va manar durant els primers 7 minuts, aprofitant que els gallecs havien sortit adormits. Un triple d'Aguilar va situar un esperançador 7-13 que convidava a l'optimisme, però Pepe Rodríguez va buscar solucions a la banqueta i les va trobar. L'entrada del base Jordi Vallmajó va començar a torçar les coses. Va fer 6 punts seguits i va restablir l'equilibri (13-13), tot i que un triple d'Oglesby va mantenir els blaus al capdavant (17-18).

Va ser precisament des dels 6m75 que el mateix Oglesby i Fornàs van tornar a obrir forat (21-26), però el principi de la fi va arribar en els últims 4 minuts del segon període. Amb 29-30 al marcador, l'escorta Xavi Forcada (8 punts) –també sortint des de la banqueta– va dirigir un parcial de 15-5 que va tirar al terra tota la bona feina anterior feta pels de Berni Álvarez, que van marxar al descans 9 punts per sota (44-35). I tot, amb un Xavi Forcada que es va acabar erigint en el millor dels gallecs (15 punts, amb 6/9 tirs de camp, 5 rebots, 6 assistències i 24 de valoració).

10-2 i 18-0.

El sotrac dels últims minuts del segon quart van fer mal psicològicament al CBT, que en la segona part va desinflar-se completament. El Breogán va fer un parcial de 10-2 només sortir (54-37), i ni el temps mort demanat per Berni Álvarez va tenir cap efecte revitalitzant. Fornas va liderar una tímida reacció que es va quedar en no res (58-44), i a partir d'aquí va arribar el daltabaix definitiu, amb un parcial increïble de 18-0 entre el final del tercer quart i l'inici de l'últim, que va deixar el resultat en un enrojolant 76-44. Les diferències, però, encara van augmentar fins als 36 punts (84-48), convertint el tram final del partit en un autèntic passeig dels gallecs.

La derrota deixa el CBT amb un balanç de 6-14 i no només li impedeix atrapar un rival directe com el Breogán, que s'escapa amb dues victòries més (8-12), sinó que el torna a acostar a la zona perillosa. El pitjor d'ahir, però, és la imatge i les males sensacions que deixa l'equip blau, especialment en una segona meitat en què va desaparèixer incomprensiblement.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)