Més bàsquet

BÀSQUET / EUROLLIGA TOP 16

Continuarà la tradició?

Des que es van instaurar els «play-off» de quarts, el Barça gairebé sempre s'ha enfrontat amb equips ACB; aquest cop li pot tocar repetir contra el Caja Laboral

3-2
DE BALANÇ
en cinc presències. El Barça ha superat els quarts en tres ocasions, dues de les quals contra el Madrid.

El Regal Barça sabrà aquesta nit, cap a les onze, quin serà el seu rival en els quarts de final de l'Eurolliga. El Panathinaikòs, el Caja Laboral i el Lietuvos són els tres equips que es poden trobar amb els blaugrana, però si fem un cop d'ull als darrers anys sembla que el destí sempre reserva als barcelonistes un contrincant força conegut. Des que l'Eurolliga va instaurar el play-off de quarts, la temporada 2004/05, el Barça hi ha participat en cinc ocasions. Va faltar en la primera cita, aquell curs 2004/05, però en les últims cinc temporades ha estat un fix entre els vuit millors del continent. I en quatre d'aquestes cinc temporades, s'ha trobat amb un rival de l'ACB. Dos cops amb el Madrid, una amb el Baskonia i un altre amb l'Unicaja. L'excepció, la temporada 2007/08, quan el rival va ser el Maccabi de Tel-Aviv (derrota per 1-2, amb el factor pista favorable als israelians).

Contra l'Unicaja, una temporada abans, va arribar l'altre derrota blaugrana en un play-off europeu, també amb el factor pista en contra (1-2). Però quan el Barça ha pogut decidir al Palau –com passarà aquest any– els blaugrana sempre han acabat a la final a quatre. Ho van fer el curs 2005/06, superant el Madrid per 2-1, i en les dues últimes temporades, ja amb el format al millor de cinc partits. Fa dos anys contra el Baskonia (3-2, decidint en el cinquè partit) i el curs passat un altre cop contra el Madrid, amb dos triomfs a Vistalegre (3-1) després d'haver perdut un assalt al Palau Blaugrana.

Aquesta temporada el Regal Barça podria repetir contra el Baskonia, però perquè això passi els alabesos haurien de perdre avui a Vilnius i també el Panathinaikòs a Màlaga. Aquesta és l'única combinació perquè continuï la tradició. Si no, el Barça disputarà un play-off de quarts mai vist, o bé contra el Panathinaikòs –en principi el rival més complicat– o bé contra el Lietuvos. Contra els grecs no s'hi ha enfrontat aquest curs, però sí amb els lituans, a la primera fase (triomf per 69-55 al Palau i derrota per 88-87 a Vilnius).

EL REGAL BARÇA, ALS «PLAY-OFF»

2005/06
2-1 contra el Madrid
2006/07
1-2 contra l'Unicaja
2007/08
1-2 contra el Maccabi
2008/09
3-2 davant del Baskonia
2009/10
3-1 contra el Madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)