Més bàsquet

BÀSQUET / «PLAY-OFF» LEB OR

El Girona es juga el pas a semifinals en un cinquè partit a cara o creu

Fontajau hauria de tenir un paper determinant

El matx, a les cinc, és de franc per als abonats i per a qui vesteixi de negre

Ricard Casas
ENTRENADOR DEL GIRONA
«Hem lluitat molt per tenir el factor pista a favor. La gent ens ha d'ajudar venint a Fontajau a donar-nos suport»
«Hem de fer servir la nostra identitat de lluita i entrega, i posar-hi la resta»
« No hi ha gaires aspectes a canviar en el joc, bàsicament pel temps. Hem de fer valer i millorar aspectes que no hem acabat de dominar en els darrers partits, com ara el rebot»
Levi Rost
ALER DEL GIRONA
«És molt important començar bé. Després de dues derrotes els hem d'ensenyar que no tenim por del cinquè. Estem preparats. Tenim bones sensacions a casa. Ens agrada jugar a Fontajau. Si juguem com vam fer a Girona tindrem moltes possibilitats de passar l'eliminatòria»

Com fa un any, el Girona es jugarà l'accés a semifinals en el cinquè partit. A diferència de fa un any, ho farà a Fontajau, on no ha perdut en tot el 2011. L'equip hauria preferit no haver de recórrer a l'avantatge d'haver completat una fase regular magnífica, millor que la del Canàries (20-14 contra 18-16). De fet, no era utòpic pensar-ho després del 2-0 inicial. Però el factor pista existeix per alguna cosa i avui s'ha d'exercir. No només jugant a Fontajau en comptes del Santiago Martín, sinó creant un clima propici, empenyent l'equip de casa i fent que la resta d'actors del partit se sentin pressionats. Així es fa a tot arreu i a Fontajau no hauria de ser diferent.

A les cinc, i de negre.

Finalment, el club s'ha repensat la política d'entrades i ha pres una determinació que el pot ajudar en dos sentits: per tenir la màxima assistència possible i perquè qui entri estigui content i motivat. No pagarà ningú, a condició que els no abonats vesteixin una camisa o samarreta negra. Aquest serà el color de la vestimenta de l'equip i també la metàfora de la percepció del partit que hauria de tenir el Canàries. Als que no puguin o vulguin vestir-se de negre, el club només els cobrarà 5 euros per cada entrada (divendres s'havia anunciat que serien 15).

Tornant al bàsquet, pocs secrets queden per revelar. En l'aspecte mental, el Girona ha de recuperar la sensació de sentir-se còmode a Fontajau. Ho necessitarà, perquè tindrà la pressió d'haver passat del 2-0 al 2-2. I no encaparrar-se amb l'últim partit, perquè si bé el Canàries té una gran plantilla –i ambicions declarades molt superiors–, encerts descomunals com el 10/14 en triples de la segona meitat del quart partit no és fàcil que es repeteixin, tot i que Sàbat, per exemple, encara no ha aparegut en aquesta faceta. Pel que fa als aspectes del joc, tan important com controlar els tiradors serà abaixar l'encert dels seus interiors, i no només de Guillén (69% de 2, 67% de 3), sinó també de Chagoyen i Lampropoulos (62% tots dos). I fer-se forts en el rebot: tots dos equips se senten més còmodes jugant en transició i contraatac, però si algun dels dos té més dificultats en el cinc contra cinc és el Girona. Els canaris, amb la dualitat dintre-fora del talentós Guillén i la protecció arbitral de què gaudeix –i que s'ha guanyat per la seva condició d'MVP–, hi pateixen menys.

LES CLAUS

1 EL CAP. Dues derrotes seguides i sense discussió. Fer cau i net d'aquest aspecte i recuperar la frescor i l'alliberament dels dos primers partits és fonamental per aspirar a semifinals. 2 LES CAMES. Cinquè partit en nou dies contra un rival amb rotació més àmplia, però també amb més veterans en la plantilla. 3 GUILLÉN. L'MVP de la fase regular també ho és dels quarts (30,5 de mitjana) i també lidera en punts (21), rebots (9,25) i faltes rebudes (6,25). Però el més rellevant és que a Canàries no se l'ha pogut tocar. 4 FONTAJAU. Molt lligat amb el punt anterior. No pot esperar a un final ajustat per exercir la seva força.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)