Més bàsquet

De l'Hospitalet a Istambul

Torneig Júnior. Avui arrenca una nova edició amb una plaça en joc per a la fase final. Fiatc Joventut i Lietuvos, favorits al títol del NIJT de l'Eurolliga

Jonas Valanciunas, Nikola Mirotic, Milan Macvan, Alexey Sved, Josh Smith, Rudy Fernández, etc. La llista dels MVP del torneig júnior Ciutat de l'Hospitalet té molta qualitat. L'historial de l'esdeveniment acumula molts moments en el record. Des de l'exhibició de Smith, Rajon Rondo i companyia amb Oak Hill Academy, fins a les esmaixades de Yaroslev Korolev en el concurs que el mateix rus es va endur. Avui, un bon grapat de promeses es troben al complex esportiu de l'Hospitalet Nord en una altra edició. El campió obtindrà el bitllet per a la fase final d'Istambul, tot coincidint amb la Final Four de l'Eurolliga. Fa uns dies, a Roma, es va fer el primer dels quatre torneigs NIJT (Nike International Junior Tournament). El KK Zagreb croat de Dario Saric va ser el vencedor. El Joventut de Badalona ha estat el clar dominador de la primera fase del campionat de Catalunya (14-0). Els de Paco Redondo són uns dels favorits a l'Hospitalet, tot i la baixa de Bienvenu Letuni (2m26) i els problemes físics que arrossega Albert Homs. Els balears David Iriarte i Agustí Sans –la Penya “pesca” molt a les Illes– són altres que cal seguir.

El perill lituà

El Lietuvos Rytas lituà no els posarà les coses fàcils. Amb un grup en què el gros principal juga minuts a segona divisió (NKL), hi destaca Edvinas Seskus, un aler de primer any i 1m92 d'alçada que, amb un joc molt físic, acostuma a sobresortir en tots els torneigs: 21,3 punts i 9,4 rebots en l'europeu cadet.

El Barça Regal intentarà revalidar el títol de l'any passat. La presència de Josep Pérez –només juga a la LEB Plata– va condicionada a la primera plantilla, i de moment se l'han emportat a Madrid pel matx d'avui. El valencià va liderar-los fa uns mesos en el títol amb 32 punts i 6/9 triples. El suec Nick Spires és dubte seriós per problemes físics. L'aler Alexandr Zhigulin, de Kazahkstan, serà el referent.

Pel que fa al Madrid caldrà seguir l'evolució de “Willy” Hernangómez i de la parella Mbaye-Nakidjim, fitxada a cop de talonari de Tenerife i Breogan. El Cajasol arriba amb un letó (Kristaps Porzingis), un bosnià fitxat fa 4 dies (Dino Muminovic) i un georgià que ja ha debutat en l'ACB (Beka Burjanadze) com a peces interessants. El Cedevita croat de Veljko Mrsic jugarà amb pràcticament l'equip del Mladost de segona divisió, mentre els bosnians del KK Spars tenen talent de sobres en les figures de Nedim Buza i Adin Vrabac. Tampoc hi faltarà la lluita de l'Hospitalet.

Avui
L'Hospitalet - Madrid
10h00
Joventut - Lietuvos Rytas
12h00
KK Spars - Cedevita
14h00
Cajasol - Barça Regal
16h00
Madrid - Fiatc Joventut
18h00
L'Hospitalet - Lietuvos Rytas
20h00
Demà
Barça Regal - KK Spars
10h00
Cedevita - Cajasol
12h00
Fiatc Joventut - L'Hospitalet
14h00
Madrid - Lietuvos Rytas
16h00
Barça Regal - Cedevita
18h00
KK Spars - Cajasol
20h00
Divendres
Semifinal 1
9h30
Semifinal 2
11h30
Setè / Vuitè
13h30
Cinquè / Sisè
15h30
Tercer / Quart
17h30
Final
19h30
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)