Més bàsquet

Guspires amb comptagotes

Torneig Júnior Ciutat de l'Hospitalet. El Fiatc Joventut ja és a les semifinals després d'obtenir dues victòries. El nivell, inferior a altres anys

Claudio Crippa, scout dels San Antonio Spurs a Europa, va ser la setmana passada a les instal·lacions romanes del club Stella Azzurra per veure el torneig júnior Città di Roma, el primer dels quatre que organitza l'Eurolliga. Els croats Dario Saric i Dominik Mavra (KK Zagreb), el turc James Birsen (Fenerbahce) i l'italià Amedeo Tessitori (Virtus Siena) van demostrar una capacitat de resolució que ahir a l'Hospitalet el mateix Crippa va veure amb comptagotes. Molt amb comptagotes. La 33a edició del torneig júnior català va arrencar sense mostrar les guspires de les darreres edicions, sense el recital d'un jugador que deixi tothom bocabadat. Albert Homs, del Fiatc Joventut, es va refer a la tarda del seu mal debut matinal, però sempre fent la sensació que pot fer molt més. Els verd-i-negres van acabar la jornada com l'equip amb millor balanç (2-0), assegurant-se el primer lloc en el grup A i una plaça en les semifinals. Feina feta després d'obtenir dos triomfs en dos enfrontaments que tenien gairebé perduts. En l'altre grup el Barça Regal i el Cedevita croat manen (1-0). Avui es decidiran les dues semifinals, que es jugaran demà al matí. A la tarda, la final. El guanyador obtindrà el bitllet per a la fase final d'Istanbul.

Els Joventut de Paco Redondo, que està 14-0 al campionat de Catalunya preferent, ja acumula dues victòries després de patir fins al final. Al matí va haver de ser la sang i l'empenta de Sergi Hernández (18 punts, 9 rebots i 3 recuperacions). La feina del pivot els va propulsar al triomf contra un Lietuvos Rytas sense un líder clar. A la tarda perdien 69-60 contra el Madrid a 1.14 del final. Doncs dos triples d'Agustí Sans i el mateix Homs els van fer renéixer. Van forçar la pròrroga i van guanyar tot i el poder interior de Willy Hernangómez (23 punts i 21 rebots). Homs va aparèixer amb 25 i 4/9 des de la llarga distància. En resum, la situació inversa viscuda pel primer equip a Alacant.

Per altra banda, el Barça de Marc Calderón va resoldre el seu únic compromís amb facilitat tot i la baixa de Josep Pérez. El de Llíria ahir a la nit era a Madrid amb el primer equip, però avui ja serà a l'Hospitalet. Entre Adrià Cantenys (24) i Aleksandr Zhigulin (22) van fer anar de corcoll els andalusos. Finalment, l'Hospitalet va pagar car l'esforç del matí (va posar el Madrid contra les cordes) i va caure apallissat a la tarda.

Ahir
L'Hospitalet - Madrid
64 - 76
Joventut - Lietuvos Rytas
65 - 64
KK Spars - Cedevita
67 - 69
Cajasol - Barça Regal
56 - 75
Madrid - Fiatc Joventut
76 - 82
L'Hospitalet - Lietuvos Rytas
48 - 94
Avui
Barça Regal - KK Spars
10h00
Cedevita - Cajasol
12h00
Fiatc Joventut - L'Hospitalet
14h00
Madrid - Lietuvos Rytas
16h00
Barça Regal - Cedevita
18h00
KK Spars - Cajasol
20h00
Demà
Semifinal 1
9h30
Semifinal 2
11h30
Setè / vuitè
13h30
Cinquè / sisè
15h30
Tercer / quart
17h30
Final
19h30

Les grades, farcides de noms

Molta gent es va reunir ahir per veure en directe el primer dia d'aquest torneig júnior al Complex Esportiu l'Hospitalet Nord, entrenadors, agents, scouts, periodistes i molts d'altres. Entre tots ells cal destacar noms com ara el d'Ademola Okulaja, Pere Capdevila, Manel Bosch, Carles Duran, Jordi Ardèvol, Borja Comenge, Quique Villalobos, Ferran Martínez, Jordi Villacampa, Roberto Dueñas, Arturo Ortega, Alberto Angulo i Maurizio Gherardini.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)