Més bàsquet

El Lietuvos, campió en vèncer el Barça en la final

Torneig Júnior de l'Hospitalet. Els lituans van fer un inici demolidor i van guanyar els blaugrana, que van estar a punt de capgirar el resultat

barça regal68


lietuvos72


El Lietuvos Rytas va guanyar la 33a edició del Torneig Júnior de l'Hospitalet tres anys després d'aconseguir l'últim títol en aquesta competició. L'equip lituà, que només va perdre un sol partit en els tres dies de torneig (contra el Joventut), va fer uns primers vint minuts de llibre en la final contra el Barça i va aconseguir una renda molt àmplia (21 punts en el segon període, 20-41) que li va permetre vèncer tot i la remuntada barcelonista.

El domini dels lituans sota el cèrcol (50 rebots a 26) i un Jankaitis imperial –MVP del torneig– en els primers deu minuts (10 punts) van servir per obrir un forat que, malgrat els esforços de Hakanson, Zhigulin –va evitar que les diferències fossin més grans abans del descans– i Cantenys, era enorme.

Els triples de Jodelis en el segon període feien estèrils els intents dels blaugrana per acostar-se en el resultat, un fet, però, que es va produir en el tercer quart. El Lietuvos va situar una defensa en zona 2-3 que va obrir les portes a l'esperança del Barça Regal. Els jugadors blaugrana van trobar des de la línia de tres punts la distància ideal per retallar diferències alhora que els lituans perdien confiança en els seus atacs. La retallada va ser espectacular i la victòria hauria arribat del bàndol barcelonista si el partit hagués durat cinc minuts més. Amb 59-64 i la por en el bàndol del Lietuvos, la falta d'encert en un parell de moments puntuals i els tirs lliures de Galeckas van sentenciar el triomf.

El cinc ideal va quedar format per Pérz i Zhiguliln del Barça, Salic (KK Spars), Homs (Joventut) i Seskus (Lietuvos).

BARCELONA REGAL: I. Moix, Pauli, Pérez (12), Andrade (2), Zhigulin (15) –cinc inicial– López (2), X. Moix (7), Camarasa (2), Cantenys (13) i Hakanson (15). 12/37 tirs de dos, 10/27 triples (3 Cantenys, Hakanson i Zhigulin i 1 López), 14/16 tirs lliures. 26 rebots (10 Zighulin), 10 assistències (4 Hakanson) i 56 de valoració (18 Hakanson). LIETUVOS RYTAS: Naraskevicius (8), Jankaitis (21), Krestinin (4), Seskus (8), Gintvainis (3) –cinc inicial– Galeckas (8), Zalalis, Jodelis (12) i Zarskus. 22/39 tirs de dos, 7/22 triples (4 Jodelis i 2 Naraskevicius i 1 Zalalis), 7/19 tirs lliures. 50 rebots (16 Krestinin), 10 assistències (3 Gintvainis i Galeckas) i 79 de valoració (23 Galeckas). PARCIALS: 7-22, 22-25 (29-47), 19-12 i 20-13. PÚBLIC: 1.500 espectadors.

El Joventut acaba tercer

La Penya va aconseguir el tercer lloc de la competició en derrotar el Cajasol (84-75), que havia perdut amb el Lietuvos en semifinals (97-70). Homs (21 punts i 22 de valoració) va ser el millor del conjunt verd-i-negre. El Joventut va quedar fora de la final en perdre contra el Barça per primera vegada aquesta temporada (dues victòries en lliga i una en la copa Federació), però en aquells partits no hi havia Josep Pérez. El base blaugrana va ser clau per a la derrota dels verd-i-negres, ja que va anotar 17 punts en el primer període i va dirigir magistralment. El Cedevita va vèncer el Madrid pel cinquè lloc (65-59) i el KK Spars, l'Hospitalet (74-65)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)