Més bàsquet

Bàsquet base

Els nous bascos

El Caja Laboral acumula molt talent forà

En l'estatal cadet el País Basc va ser bronze, amb un bon paper del brasiler Barbieri i el bosnià Gacic

Amb una envergadura superior als 2m30, Ilimane Diop passeja pel parc de la Florida de Vitòria com un basc més. Voreja els 2m10 d'alçada i només té 16 anys. Però aquest estiu ja va defensar els colors de la selecció espanyola en l'europeu cadet de Txèquia, en el qual va ser escollit en el cinc ideal del campionat. Uns mesos abans va debutar amb Espanya en un torneig a Ragusa (Itàlia) i tothom en va quedar gratament sorprès. Però ja té propietari. El Saski Baskonia o el que és el mateix, el Caja Laboral, va fitxar primer el seu germà Mamadou i després Ili, tots dos a Tenerife després de deixar el seu Senegal natal. Però no són els únics forans del planter basc. Després d'uns anys amb els equips joves deixats de la mà de Déu ara han anat a l'altre extrem. Mamadou (93) i Ili (95) són un clar exemple, però sense oblidar el bosnià Sandro Gacic (96), el brasiler Daniel Barbieri (96), el letó Rinalds Malmanis ('96) o l'anglès Devon van Oostrum ('93), cedit al Tarragona de la LEB Or. El grup de becats el completa el gallec Carlos Martínez ('96).

Columna vertebral en l'estatal

En l'estatal cadet per autonomies que s'acaba de disputar a Valladolid, el País Basc va tenir una actuació destacada, es va emportar el bronze després de vèncer Madrid en la final de consolació (101-78). Barbieri va ser el més destacat amb 18,0 punts, 12,8 rebots i 26,6 de valoració, mentre que Gacic en va aportar 12,2 i 8,8 de valoració. Martínez, també un dels millors d'Europa de la seva generació, va acabar amb 12,8 punts. Però la bona feina en el planter del Baskonia també es va reflectir en l'estatal infantil, disputat també a Valladolid, amb sis representants, una cinquena posició final i sensacions de futur molt agradables.

Forjar-se en la lliga EBA

Ili Diop i Barbieri acumulen experiència en la lliga EBA, concretament a l'UPV Àlaba. Sent júnior de primer any i cadet de segon respectivament es guanyen les garrofes davant nombrosos veterans que disputen aquesta competició. Estan patint en les darreres posicions, però ells graten minuts. Diop en juga 23 per partit (5,4 punts, 6,2 rebots i 2,1 taps), mentre que Barbieri, de 15 anys i 2m01, en juga 18 (7,4 punts i 2,4 rebots).

En el Fundación Baskonia de Primera Nacional hi creixen el germà gran Diop, Martínez i Malmanis, tot i que aquest últim està lesionat des de fa més d'un mes. L'acord amb l'UPV Álava (EBA) ha estat un pas important pel Caja Laboral. La campanya passada Van Oostrum va jugar a Primera Nacional.

D. Barbieri
1996. Pivot 2m01. Brasil UPV Àlaba (EBA)
Sandro Gacic
1996. Base 1m96. Bòsnia i He. Fundación (1a N)
R. Malmanis
1996. Aler pivot 2m00. Letònia Fundación (1a N)
Ilimane Diop
1995. Pivot 2m10. Espanya UPV Àlaba (EBA)
M. Diop
1993. Aler 2m02. Espanya Fundación (1a N)
D.V. Oostrum
1993. Base 1m88. Anglaterra Tarragona (L. Or)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)