Més bàsquet

Comunicació

Torna la mítica

Pinotti i Cerdà recuperen la històrica revista ‘Nuevobasket'

Sortirà el 12 de febrer, serà digital i no té patrocinador ni mecenes

Corella, Del Río, Cerdà i Pinotti treballaven en el grup Mundo, al diari 4-2-4 a final del 1979. L'empresa va tancar i a aquest grupet s'hi van afegir Román i Fornies per engegar una revista que va néixer a l'octubre del 1980: Nuevobasket, una referència per als amants del bàsquet fins al 1991. Vint-i-un anys després, torna a sortir a escena amb un nou format però amb els vells rockers al capdavant: “Hi ha gent nerviosa, no tenim ningú al darrere, només hi hem invertit 80 euros, que és el què val el domini, volem donar opinió, parlar del bàsquet de debò i opinar sense pressió”, diuen els dos històrics del bàsquet, Pinotti (63 anys) i Cerdà (56). Sortirà a la llum el proper 12 de febrer, gratuït i digital: www.nuevobasket.com.

Primer la revista va engegar amb periodicitat setmanal però no va funcionar i va passar a ser mensual. Llavors va començar a rutllar: “Vam crear una xarxa de corresponsals espectaculars, vam inventar l'estadística a mà”, recorda Cerdà. Tothom hi estava implicat: “Recordo que els mateixos clubs, quan tornaven de jugar a fora ens portaven el rodet amb fotos, fins i tot Portela”, diu Pinotti. “Era el Facebook artesanal d'aquella època”, riuen. Orgullosos, expliquen un feta: “A la nostra redacció vam ser claus per crear l'ACB, des de la revista vam motivar el moviment dels clubs davant la federació.” “Hi ha articles de fa 20 anys que expliquen coses que encara passen entre clubs i federació, només hi canvien els noms”, diuen al·lucinats. El 1984 el nombre de vendes es va disparar fins a 45.000 exemplars, la revista més venuda a l'Estat a part de les del cor. Però la caiguda va ser amb el mundial d'Espanya: “Érem la revista oficial, vam arribar tard al quiosc i la federació no ens va pagar el que van dir.” A partir de llavors, deutes i caiguda progressiva fins a la fi, el 1991.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)