Més bàsquet

Una medalla sempre té valor

Bàsquet. La selecció espanyola lluita aquesta tarda (16.30 h, La 1) amb Austràlia pel bronze olímpic, un premi que deixaria bones sensacions a un combinat que tanca el cicle d'una generació històrica

De tastar el caviar en dues grans lluites èpiques contra els Estats Units en les finals olímpiques de Pequín i Londres a lluitar per un bronze en un duel pel tercer i quart lloc menys atractiu. És clar que el duel d'avui (16.30 h, La1) contra Austràlia no té l'encant d'aquelles dues cites però el bronze també té un valor incalculable. “Una medalla és una medalla; lluitarem per aconseguir-la”, va dir el líder de la selecció espanyola, Pau Gasol, que avui no estarà al cent per cent, després de perdre contra el conjunt nord-americà.

Potser ha estat la vegada que més a prop ho ha tingut la selecció estatal però, contra els Estats Units, el final gairebé sempre acaba sent el mateix per molts factors que hi intervinguin. Tenir-ho a tocar –es va perdre de només sis punts– podria restar valor a la medalla de bronze d'uns Jocs Olímpics per a un combinat abonat a lluitar per l'or en la jornada de clausura de les cites olímpiques. “L'objectiu és extremadament bonic”, va reiterar Sergio Scariolo, el seleccionador espanyol. I seria una bona manera de posar punt final a una generació històrica, la nascuda als anys vuitanta, que s'ha penjat dues plates olímpiques, un or mundial i tres europeus. Dues plates i tres bronzes europeus també engreixen el palmarès.

Avui, Gasol, Navarro i companyia tindran al davant l'Austràlia que va meravellar en la primera fase de la competició. Els aussies, que s'havien guanyat a pols la condició de favorit a medalla en els primers sis partits de la competició olímpica, es van desfer com un terrós de sucre contra Sèrbia. Avui intentaran recuperar la millor versió, la del joc elèctric, associatiu i àgil que els va portar a plantar cara als EUA. “Estem afectats però ens hem de recuperar ràpid. No podem guanyar l'or però el bronze tampoc l'ha guanyat cap equip australià de bàsquet masculí”, va dir Joe Ingles després de perdre contra Sèrbia. Jugar el duel pel bronze no agrada, però una medalla sempre té valor.

L'objectiu és extremadament bonic; estem a un partit de completar la missió que ens vam marcar
Sergio Scariolo
Una medalla olímpica és una medalla olímpica i volem lluitar per aconseguir-la. Estic content de fer-ho
Pau Gasol
No podem guanyar l'or, però el bronze tampoc l'ha guanyat mai cap equip australià de bàsquet masculí
Joe Ingles

Sèrbia promet donar guerra en la final

“No els tenim por. Estem preparats i jugarem per guanyar”, va dir Sasha Djordjevic, el seleccionador serbi, després d'assolir el pas a la final del torneig olímpic. L'afirmació és contundent perquè els Estats Units és el favorit indiscutible en la batalla per l'or, però els serbis ja saben què han de fer per mantenir a ratlla el potencial americà. Van tenir-los entre les cordes en la fase de grups (94-91) però la selecció de Sèrbia va donar el braç a tòrcer quan els americans es van entonar. En la que serà la reedició de la final del darrer mundial (129-92), els americans poden penjar-se la tercera medalla d'or olímpica consecutiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)