Espanyol

Futbol directe a Ipurua

Plantejament. Els dos entrenadors reconeixen que el tipus de joc que es veurà avui al camp de l'Eibar obviarà el mig del camp per les característiques de l'estadi i de l'estil dels dos equips

Ipurua és un camp peculiar. Petitó, incrustat enmig de la ciutat amb petites reformes per mirar de fer-lo més gran. L'àrbitre auxiliar gairebé no té espai per moure's, els suplents per escalfar-se van envaint la gespa en ple partit, el públic, uns vuit mil espectadors, omplen l'estadi i la pressió és enorme. La sensació de no tenir espai acaba afectant la ment dels jugadors i el futbol directe s'acaba imposant per llei natural. Els dos entrenadors en són conscients i ahir no amagaven el tipus de joc que es veurà quan Fernández Borbalán faci sonar el xiulet a la una.

Futbol directe. Cap dels dos vol la pilota i espera arribar a la porteria contrària sense necessitat de tocar-la. Seran les característiques del partit. L'Eibar té dos laterals que s'incorporen constantment a l'atac, dos interiors, un dels quals té un guant al peu dret, Pedro León, i un altre de més incisiu, Inui. Adrián per enllaçar i un davanter que ho lluita tot, un corcó per als defensors, Sergi Enrich. “No necessiten gaire sistema per arribar a fer el seu futbol. Centren i posen la pilota de seguida a l'àrea. És un joc molt clar i diàfan. Es llegeix, però és difícil de defensar. Pensem en com començar guanyant dins la complexitat d'un camp que té dificultat perquè sembla que els espais són menors. No hi ha gaire temps per pensar. Hem de tenir un pla ben dissenyat i amb pocs imprevistos. L'Eibar no triga gens a muntar el seu atac i finalitzar-lo en molt poc temps. Ho fa amb una immediatesa important. Hem d'estar atents”, alertava Quique Sánchez Flores abans de viatjar cap a terres basques.

“Ens cansarem”

L'Espanyol ho té clar i l'Eibar, encara més. José Luis Mendilibar advertia als seus de la necessitat de ser ràpids. L'entrenador basc espera un rival que vagi per feina, que ignori el mig del camp per intentar fer mal al contraatac. Un equip blanc-i-blau que cedeixi la iniciativa, còmode en la solidesa defensiva i la seguretat de Diego López en el joc aeri per mirar de recuperar l'esfèrica i plantar-se a la porteria local amb poc tocs. “L'Espanyol és un equip molt vertical, que mira d'aguantar i sortir al contraatac. No s'entreté fent coses rares o passant més del necessari la pilota al seu camp. Quan perd la pilota recupera de seguida la posició. No és gaire agressiu en la pressió, però sí a l'hora de fer mitja volta i posicionar-se bé. Si som capaços d'arribar ràpidament a l'àrea rival i fer centrades podrem tenir possibilitats de guanyar. Si li donem temps de col·locar-se per defensar ens costarà molt més, ens cansarem, ens avorrirem i donarem més opcions al rival que les que tindrem nosaltres.”

Ipurua marca l'estil. No hi haurà marge per al lluïment dels migcampistes ni per a l'elaboració del joc. La velocitat per replegar-se i per sortir al contraatac determinarà qui surt amb els tres punts en duel directe en la classificació.

Si li donem temps de col·locar-se per defensar ens costarà molt més i ens avorrirem
José Luis Mendilibar
entrenador de l'eibar
L'Espanyol no s'entreté fent coses rares o passant-se més del que cal la pilota al seu camp. Quan la perd es replega ràpidament
No necessiten gaire sistema per fer el seu futbol. Centren i posen la pilota de seguida a l'àrea
Quique Sánchez Flores
entrenador de l'espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)