Espanyol

Viure l'aturada amb calma

L'Espanyol necessita guanyar avui a Eibar per escalar una posició en la classificació i mantenir viva la pugna pel setè lloc

El gran maldecap de Quique Sánchez Flores és com cobrir la baixa del sancionat Pablo Piatti

La lliga s'atura diversos cops al llarg de la temporada i ja se sap que un bon resultat abans és sinònim de quinze dies de tranquil·litat. La pausa aquest cop arriba després del duel d'aquest migdia a Ipurua en el primer dels quatre partits que determinaran a què aspira l'Espanyol en el tram final del curs. Els homes de Quique Sánchez Flores necessiten un bon resultat al camp de l'Eibar per superar un rival directe en la classificació i no perdre de vista l'Athletic, que camina amb pas ferm en el setè lloc, si bé té un compromís complicat contra el Madrid.

Europa, si la setena plaça ho comporta, està a cinc punts de distància. L'Espanyol visita Eibar i el següent desplaçament serà a San Mamés. Retallar la diferència està a les seves mans i el primer pas serà avui a Ipurua. En la temporada blanc-i-blava els bascos van suposar el punt d'inflexió, el partit en què els jugadors van veure que era possible fer un salt de qualitat després d'igualar un 0-3 en la segona meitat, assolint l'empat amb un home menys en el tram final. “Aleshores anàvem creixent lentament i ens vam trobar un resultat molt inesperat, complicat i estrany en el descans. Va mesurar el nostre acte de rebel·lia en un període de creixement. El resultat ens va obligar a mesurar el nostre caràcter. Vam sortir del partit amb la sensació que l'equip podia créixer.”

L'Espanyol va començar a pujar posicions en la classificació després del 3-3 a Cornellà. Una volta més tard, els dos equips es tornen a trobar i ara tots dos tenen Europa a l'horitzó. Els bascos tenen un punt més i José Luis Mendilibar no es treu la sensació que estan baixant un xic la intensitat en veure's salvats, principal objectiu. Els insta a seguir al 100%, perquè cada lloc que es puja en la taula és sinònim de més diners per al club a través del contracte televisiu, que comporta alhora eines per seguir creixent. I els blanc-i-blaus van pel bon camí en la fita del top 10, però mentre hi hagi possibilitats d'assolir l'Europa League estan obligats a lluitar. L'Eibar, el Betis, l'Athletic i l'Alavés són els quatre rivals seguits que han de determinar si el somni es manté viu. Però la filosofia és d'anar dia a dia i toca Ipurua, on el principal maldecap de Quique Sánchez Flores és com tapar la baixa de Pablo Piatti, que va veure la cinquena groga contra Las Palmas. Sense els nou gols i nou assistències de l'argentí, l'equip blanc-i-blau no seria novè, i no és fàcil cobrir-ne l'absència, i menys en un partit que es disputarà al contraatac. El tècnic madrileny va reconèixer que no hi ha gaires jugadors d'aquest perfil a la plantilla, així que li tocarà variar el sistema. Posar o no més múscul al mig del camp és l'altra dilema que ha de resoldre per mirar d'arribar a l'aturada amb calma.

EL REPTE

Amb el 3-3 a Cornellà vam sortir del partit amb la sensació que l'equip podia créixer
Quique Sánchez Flores
entrenador de l'espanyol

Víctor Sánchez, més a prop de la reaparició

Quique Sánchez Flores va incloure Víctor Sánchez en la llista de convocats per al desplaçament de la tarda a Eibar. El polivalent jugador de Rubí no juga des del 6 de gener, quan el soli de la cama dreta el va obligar a demanar el canvi en la segona meitat contra el Deportivo a l'estadi de Cornellà-el Prat. L'entrenador blanc-i-blau va deixar clar, tal com ja va fer primer l'ara lateral entre setmana, que només està per disputar uns quants minuts. “S'ha entrenat amb el grup des de dimarts i considerem que està recuperat de la lesió. Encadena quatre dies de sessions bones, sentint-se bé. No el veig per disputar els 90 minuts, però igualment és una gran notícia que hagi tornat.” Reyes, en canvi, no es va recuperar a temps de la tendinitis rotular i és baixa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)